söndag 9 februari 2014

Lagom läskiga filmer och en brutal äckelfilm

Idag har jag haft skräckmaraton. Det behövs ibland. Så..här kommer dom:


Haunter- Lite smått förvirrande men spöklik film. älskar huvudrollsinnehavaren. Det är ingen äcklig film med blod och sånt, det är mer en film där man får tänka och fundera lite. Ganska långsam men värt det
Det innehåller spöken och konstiga händelser. Fast inte spöken på det vanliga sättet, sådär så dom skrämmer folk. Här är det spöken som försöker varna andra. kanske mer mystery (vad kallas den kategorin på svenska?) än skräck.

Helt okej film.





We are what we are -Här är inga spöken, de levande är äckliga så det räcker. Inte jättemycket blod och äckel, men lite. En familj med en egendomlig religion, pappan ballar ur lite och döttrarna får ta hand om familjens traditioner. Ingen rysare, mer konstigt och sjukt.
Också långsam men händer mer på slutet.







Contracted -  En annorlunda zombiefilm. En alternativ syn på hur man blir zombie helt enkelt och här är det en könssjukdom. Eller snarare överförs genom sex. Så det är ingen typisk zombiefilm, är egentligen bara en zombie man följer och följer förvandlingen till zombie. Lite annorlunda och cool. Lite halväcklig mest för att hon ju inte är så fräsch direkt men annars inget äckel. Var väl egentligen varken skrämmande eller läskig. Mer udda och annorlunda.




I spit on your grave 2 - Ingen skräck, bara spänning, massa äckel och rå brutalitet. Ingen film man mår bra av.
Jag gillade verkligen I spit on your grave 1, men den här filmen är helt fristående så man behöver inte ha sett den första. Det är helt andra karaktärer här. Handlingen är väl samma, en tjej blir brutalt illa behandlad och söker hämnd. Jag tyckte nog den första var lite mer brutal och rå, men den här är inte snäll den heller. Här är det massa blod, massa våld, våldtäkt och elände.Det är en bra film och man fastnar. Men är man känslig kanske den blir lite för rå.

Happ så mysig har min dag varit. Konstigt att inte fler vill ha filmkväll här ;)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar