onsdag 26 februari 2014

Fullt ös, medvetslös

Jag fick sällskap av Cissi och Nahjar idag. Jag körde Eldas och vi tog en mellanlång tur. Nahjar hade tappat en sko, men det gick bra att ta oss runt ändå. Vi red ute på gamla motorvägen en bit. Bakom oss kom då en traktor puttrandes och Eldas fick smått hjärtinfarkt tror jag. Sen när lastbil körde förbi i full fart var det ingen fara. Knäppis!

Jag hade lovat fart och fläkt idag så jag var förutseende och satte på en poncho och plastglasögon. Det flyger en del grus när man kör, speciellt när det är lite blött. Det var tur kan jag säga, jag var tom prickig i ansiktet där jag inte hade skydd. 
Det blev tre busgalopper för Cissi och jäklar vad han sprang herr Nahjar. Eldas satte av i full travartrav. I en sväng slirade han lite så jag blev lite orolig en kort sekund men det gick bra. I sista traven på väg hem bad jag honom öka bara lite och då jädrar drog han iväg i galopp. Eftersom vi jobbar på att få fram lite mer galopp fick han väl rulla på och han bröst faktiskt inte av innan jag började bromsa honom. 

Jag tror alla fyra var glada över busfarterna idag. Fina Nahjar skötte sig som en pärla!

Eldas fick på sig nya täcket och det passade. Men alltså..nymodigheter som halvhals var lite svårt. Jag vet inte riktigt hur det ska sitta när det är i rätt läge, är det för högt upp.. för långt ner? Hur ska bogen vara? Det är ju bogveck så tror inte det blir trångt i bogen, är mer över halsen i så fall. Men det sitter på nu så får vi se hur det blir. Fin blev han som vanligt.

I morgon kommer nya spekulanter igen, sen nästa tisdag tror jag det kommer fler. Hoppas, hoppas Cissi nu får sålt de där två pållarna så är det huvudbryt borta sen. Då är det småponnisarna och Manny som gäller. 

I morgon tar vi väl en vanlig tur ute tror jag. Vi får se, har inget direkt planerat än så länge. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar