onsdag 5 februari 2014

Bus med Eldas

Eldas var på hugget idag igen. Jag klev in i hagen och ropade och där kom han promenerandes. Älskade häst!

Idag var det dags för hovslagare. Karin har fått en ny häst på tillridning som skulle skos först. Den var inte helt okomplicerad om man säger så.. Blir intressant att se hur den är i övrig hantering och när Karin ska rida.

Eldas var lite fjantig när hon skodde hans högra sida, men jag tror det var träningsvärk efter behandlingen igår. Han var säkert trött i musklerna. Det gick ju bra, han är snäll att sko, var bara inte lika stabil som han brukar. Nu har han fyra brodd och sulor så nu kan vi rida ordentligt. Woohoo!
Nahjar fick på sig en tappsko också och det visade sig att han hade för stora skor på. Då är det lätt att tappa skorna.
Måste säga att "vår" hovslagare är så jäkla snygg också. Hur kan man se ut sådär när man har sånt yrke? Det är en hon förresten. Andra hovslagare brukar vara lite halvsunkiga liksom men inte hon. Hon är dessutom väldans trevlig och duktig, vilket är viktigast. Men att orka se ut sådär när man svettas och sliter, åker runt till olika stall hela dagarna.. jag fattar inte.

Efter hovslageriet tog jag med Eldas ut på bus. Vi tänkte vara lata och gena till banan och det fick vi (jag) äta upp. Man genar genom skogen och där var det en del blötsnö då. Så vi fick pulsa i tung snö och Eldas gick bakom och flåsade mig i nacken hela vägen. Då fick ju jag motion också.

På banan fick han vara lös. Jag travade honom lite och sen busade jag upp honom i galopp några gånger. Jag tänkte börja nöta in muntligt kommando för galopp, då kan man ta med sig det upp i ridningen sen. Berömde massor när han galopperade också. Banan är nästan lite liten för honom att ta galopp på, han orkar ju inte hålla ihop sig ordentligt.
Jag fick också galoppera. Jag såg antagligen ut som en efterbliven idiot, men det bjuder jag på. För att locka upp Eldas i galopp började jag alltså hoppa och studsa i galopptakt samtidigt som jag manade på och la sen på kommando när han gick över i galopp. Eldas tyckte säkert också jag var knäpp.
Roligt hade vi i alla fall. Jag ville inte göra något jättetungt idag med tanke på gårdagens behandling, utan mer komma ut och få röra sig lite.

Sen tog vi samma väg tillbaka genom skogen igen, återigen med Eldas flåsande i nacken. Man får gå och vifta lite så han håller lite avstånd, det gör så satans hon när de råkar kliva en på hälen och hälsenan.

Det var dagen. Jag är nästan lite sugen på att köra i morgon. Tjejernas ridlektion blev flyttad till fredag så då blir det ridhus på fredag em istället för i morgon. Nu är ju vägarna ganska bara så man skulle kunna köra okej. Jag får se när Karin är i stallet om jag kanske behöver hjälp med att sela. Det har ju gått själv förut, men tror inte jag testat själv med nya selen.
Ja vi får se, nåt hittar vi väl på. Sen fredag ridhus, lördag-söndag nåt skoj och måndag lektion. Längtar redan.

Jag plockade med kameran idag. Det var konstigt ljus ute, sådär så det blir ett blått skimmer över det hela. Fixade till några bilder lite.

Så typiskt Eldas "hallå vad gör du?"

Snyggve

Åååååå gaaalllooopppp!

Snyggt steg har han också

Gaaalllooopppp igen


Eldas mittbena. Sötaste!



Sen rev han lite koner också men de var tydligen inte ätbara

Mystroll!

Seriöst, hur vacker får en häst vara egentligen?

Jag tror han sa nåt här, men förstod inte riktigt ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar