tisdag 4 februari 2014

Eldas hos equiterapeut

Idag bar det av till Hjortkvarn av alla ställen. Inger hade tagit dit en equiterapeut från Norrköping, Linda Söderberg.
Jag har ju tyckt att Eldas dragit snett åt vänster och jo, hon hittade en hel del att pyssla med. Hon varvade massage med kiropraktiska åtgärder så rätt vad det var knäppte det till lite här och där. När hon masserade nacken försvann Eldas in i sin egen värld och stod och smackade lite. 
När vi började kunde han böja jättedåligt åt höger. På slutet kunde han böja halsen jättelångt och såg liksom förvånad ut själv. Hela tiden kikade han på sin rumpa på höger sida, som om han vore förvånad att det gick. Söting! Han fick lite laserbehandling på ryggen också.

Hon tyckte generellt att han var jättefin, en häst man blev glad av att se. Hon märkte av att han har lite troll i benen och svårt att stå still, men också att han var trevlig och mysig. Inger berättade om min uppfinning med pinglor på benen och Linda blev imponerad haha. Hon skulle rekommendera det vidare till folk med samma problem.

Eldas var förövrigt jättefin att lasta idag. Transporten stod längst bort på gården men han klev på fint fram till den. Han stannade till när han skulle gå på och klev vid sidan av rampen, men jag gav mig inte så då fick han väl kliva upp från sidan då. Jobbigare för honom, men inte riktigt mitt problem.
När vi skulle åka hem fick vi gå över gårdsplanen och Eldas följde med och klev på utan något trassel alls. Duktig, duktiga häst!

Jag är skitnöjd med dagen. Linda var jättetrevlig och verkade faktiskt riktigt duktig. Man såg ju att det hände saker och hörde när det knakade till. Eldas var duktig, Karin var suveränt sällskap och chaufför. Bara bra helt enkelt. Cissi fick stanna hemma med sjuk dotter men Inger var snäll och skickade med sockerkaka haha. Eldas hade för övrigt sin "fingrimma" på. Sån måste man ha när man ska åka bort. Hans lädergrimma gick ju sönder så han har fått en ny. Så fin så. 

Bilder!

Det var så skönt att stretcha så han bara stod och smackade och slickade sig om läpparna.
Helt plötsligt kunde han se hur rumpan ser ut på höger sida också
Lite stretch
Mycket stretch
Mer stretch igen
Hur söt får man egentligen vara? 
Lite test av ben
Andra benet
Lite massage är aldrig fel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar