torsdag 20 februari 2014

Galopp i ridhus, busig ponny och stotjurig Pebban

Ja det var lite action i världen idag.

Jag red i ridhuset med tjejerna. Eldas var snäll för det mesta. Åh, han stod still när jag hoppade upp också. Han har blivit bättre igen. Kan spöka lite en gång, så säger jag till honom och sen sköter han sig. Bästa troll!

Josefin var boss i stallet idag. Hon bara satte upp handen och flyttade på både folk och fä. Sen skulle hon rida lite också, men missade det då vi kom lite senare till ridhuset.

Eldas var fin idag. Han gick riktigt fint periodvis och trampade på bra. Jag orkar fortfarande inte trycka ut honom ordentligt på kortsidorna, konstigt för på volt går det bra. När vi gjort vårt seriösa jobb busred jag lite. Han fick härja av sig i snabb trav och rätt vad det var stack vi i galopp. Inte alls balanserat, ganska snäv sväng så jag stod typ i ena stigbygeln och han drog iväg, men ändå. Blev nog 4-5 språng i alla fall. Haha.. knashäst. Återigen började jag inte gråta och få panik, fast när han satsade på hindren blev det lite överkurs men katastrof undveks. Så, då har vi galopperat i ridhus då. Nästa utmaning?

Sputnik var en buse idag. Först åkte Nova av och sen åkte tydligen hennes kompis också av. Det missade jag också för då hade jag gått redan. Han är charmig den där lille.

Sen var det Pebbans tur. Det kommer spekulant i morgon så Karin red igenom henne idag. Pebban visade sin sämsta sida och bockade i galoppfattningarna. Inte okej på provridning i morgon, Så nu ikväll fick hon ett pass till. Först skulle hon ju absolut inte gå på transporten. Hon kastade sig, stegrade och fjantade, men till slut så gick hon på. Det är bara fjanterier. Hon har nog kommit undan med lite för mycket och tar sig friheter, det är trots allt en dominant häst. Det syntes sen när Karin red och ställde krav också, det var inte populärt men när hon slutar bråka emot så är han riktigt fin!
Lastningen hem från ridhuset gick bättre. Hon klev av rampen typ 4 gånger men sen klev hon på.
Så nu håller vi tummarna för i morgon så kanske hon kan flytta snart. Det vore kanon för Cissi. Om de gillar både Pebban och Nahjar är Cissi nere på det hästantal hon haft som plan hela tiden. Då behöver hon inte stå med massa dåligt samvete, ekonomin lättar och allting blir bättre. Vemodigt att sälja häst såklart, men det är för det bästa. Då finns Eldas och Manny kvar som storhästar. Manny är ju Cissis egna pärla liksom och Eldas funkar som gårdshäst. Sen 2 ponnier till 2 barn. Ingen övertalig häst så hon blir inte beroende av massa medryttare eller fodervärdar och krångel. Kanon!

Så nu ska damen äta. I morgon ska jag vara med när spekulanterna kommer, spännande! Sen drar vi på löshoppning med Kung Eldas. Så morgondagen blir en kanondag den också. Guld!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar