söndag 12 januari 2014

Min tvättmaskin säger nog upp sig

Igår tog jag tag i saken och lagade fleecetäcket som Pollan lånat och ätit upp rumpan på. Eller nej hon har inte bitit, det var rumpan som var sönder så täcket har nog fastnat när rumpan kliats. Förutom att en helt rak och fin fyrkant fattas så är täcket lagat. Min förbannade symaskin sa upp sig mitt i så det sista lagades för hand.

Till tvättmaskinen då: Jag slängde det i tvätten helt enkelt. Som sällskap tömde jag Pixies tvättpåse (ja hon har en egen) så tvättmaskinen är alltså full av smutsiga hundkläder och ett fleecetäcke.
Tror inte tvättisen är helt nöjd. Jag lär tömma filtret direkt sen och kanske klappa på den lite extra.

I morgon har jag möte med FK och AF för att diskutera arbetsträning.. det sa jag va? Är lite halvt nervös faktiskt. Egentligen borde man ha någon med sig på såna här möten så någon har koll på vad som sägs. Men det blir nog bra. Vet inte vad vi kommer bestämma i morgon riktigt eftersom det är första mötet.
Ont i halsen har jag också.. orkar inte bli sjuk direkt efter ryggproblemen. På onsdag har jag första möte med psykolog för utredning gällande kognitiv behandling. Mycket första möten nu.

Jag har för övrigt en lönsam idé för folk som håller på med järn och sånt. Jag gillar sötmalmsbett och jag gillar tredelade bett. Jag har ett sånt här:
Jag gillar det för att jag gillar tredelade bett och inbillar mig att sötmalm är trevligt. Eldas verkar gilla det för han liksom suger på bettet. MEN jag hatar de stora ringarna. De är enorma. Jag vill ha ett likadant med fasta ringar, typ ett sånt här:

Men det där är ett specialbett. På grund av de där två extra små öglorna på bettet kostar det ca 400 + frakt eftersom jag bara hittat det i USA. Så totalt skulle det bli ungefär 600. Bettet ovanför kan du hitta för 100 kr. Skulle inte tro det va?
Tvådelade finns förstås. Men nu var det ett tredelat jag ville ha. Det behöver inte vara koppardel i mitten, allt kan vara sötmalm men jag vill ha tredelat och med fasta ringar.
Det finns inte. Det finns varianter som liknar, men då är de handgjorda och ligger på 1000 spänn.

Varför är det så svårt att bara sätta på D-formade ringar på det översta bettet? Vad är problemet?
Jag har letat överallt, varit ute på E-bay och allt möjligt. Men ingenstans finns ett helt vanligt okomplicerat tredelat sötmalmsbett med fasta ringar. Billy Allen-bett finns, men de är ju inte egentligen tredelade, de är mer raka bett som man kan snurra sidorna på. Visst en dag ska jag väl testa ett sånt bara för att jag blivit nyfiken, men inte nu. 

Så ni som kan sånt här. Fixa ett simpelt, basic tredelat sötmalmsbett med fasta ringar. Ta 2-300 för det och ni är i hamn. För det finns INTE. 
Det blir inte riktigt rätt om man bara bankar det översta till ett D. Grejen med fasta ringar är just att bettet sitter fast på ringarna. Det kan inte kana upp och ner och råka nya skinnet i mungipan.

Så, nu har jag gett er en skitbra affärsidé- Jag vill ha 10% sen tack. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar