fredag 24 januari 2014

Idag var Eldas ren poesi

Vi hade en lite knackig start på dagens ridäventyr. Jag bestämde mig för att rida till ridhuset, småtjejerna åker transport med sina små ponnies men jag tycker det är rätt praktiskt med uppvärmning och nervarvning på väg till och från ridhus + Eldas älskar inte transporter så det blir lite extra stessmoment. Bättre att träna på det när man har lite mer tid och mindre ponnies som ska iväg.
Hursomhelst promenerade vi iväg och allt gick fint tills vi nästan var framme, då vi fick bilmöte. Bilisten bländade av i sista stund och Eldas blev fokuserad på bilen och glömde bort sina fötter. Helt plötsligt stod vi alltså på knä, men det gick bra.

I ridhuset var han som en dröm, älskade häst! Han stod helt still när jag krånglade av mig jacka och ländtäcke. Hela ridpasset var lugnt och kontrollerat. Han hade inte huvudet i vädret, han hetsade inte och han lyssnade. Han försökte göra som jag ville. Jag märkte ju att ingen av oss har ork och muskler just nu. Han hittade fin form, trampade under sig och i det tappar han lite av framåtbjudningen (han går inte framåt gratis utan jag måste jobba lite) och jag orkar inte riktigt. Vi orkar några meter och sen måste han släppa igen, men vi orkar ju ett tag i alla fall.
Jag fick nääääästan upp honom i galopp också, det kommer ska ni se.

Åh han gick så sjukt, sjukt bra idag. Han var så trevlig att rida. Inget bråkande, inget stretande, allt bara flöt på. Andra hästar galopperade förbi oss, de hoppade bredvid oss och Eldas höll takten i traven. Bästa bästa buse!
Jag hade nya bettet så kanske gillar han det? Han kanske vågade ta stöd istället för att bara bita tag och dra iväg. Det blir ju lite som en ond cirkel annars, när han drar blir jag hårdare i handen och håller emot. Idag var han mjuk och fin och då blir jag också det. Jag borde förstås vara den "som går först" men det kommer. Jag ser fram emot måndag och träning. I morgon blir det äventyr i snön med Cissi och Karin. Nahjar och Stina tror jag blir fyrfotingarna.

Åhhh SÅ nöjd med dagen!

Såg en fin bild på fejjan som jag tänkte dela. Den stämmer verkligen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar