torsdag 16 januari 2014

Det kan nog bli en härlig helg

Helgen ser lovande ut faktiskt.

I morgon ska vi ut och köra släde med Eldas. Det är ju massa snö nu så det funkar. Vi tänkte åka ut i mörkret, kanske med facklor och allt. Hur härligt låter inte det?
Efteråt blir det middag och umgänge. Mys!

Lördag börjar med lunch med Marie. Måste ju få höra om hennes relativt nya travare, taxen och hennes kärlek till snö (not). Får se om jag orkar ut till stallet sen. Får besök så kan nog inte åka ut förrän vid 18-19 så får se.

Söndag tror jag vi ska ha avramlingsfika. Jag tycker ju så himla bra om nästan allihop i stallet så det blir härligt. Tror jag ska hinna ut med Eldas då också. Får se vilken tid vi tar.

Så om allt klaffar blir det en bra helg. Det vore nåt.

Kroppen gnäller lite fortfarande. Men nu sitter det i bröstet mest. Jag antar jag har kompenserat för ryggen så känner man det nu. Men man överlever ju. Nu i snön kan man rida fort, fort och veta att man landar hyfsat mjukt om man ramlar av. Jag drömde att jag och Eldas flög fram på gärdena i gull galopp. Haha galopp också. Tror jag kommit på ett sätt att få galopp, om man eldar upp honom men vägrar släppa iväg honom i trav så blir det galopp. Märkte det när vi jagade ponny. Så kanske kan man använda det, börja lägga på muntligt kommando och sen lägga till skänkeln. Man får såklart berömma massor så han fattar att galopp är bra. Galopp är ju inte bra inom travet.

Så kanske jag hittat en tränare. Vi ska testa så får vi se. Funkar det bra tänkte jag försöka träna varannan vecka. Hon åker ut till mig. Men det kostar 250 per gång + 70 i ridhusavgift. Alltså.. jag har ju ingen häst med räknade ut vad det skulle kosta mig att göra det jag vill:
2 lektioner i månaden = 500
Hovslagare = 250 (betalar för halv skoning varannan vecka)
Tömkörning varannan vecka = 120
Ridhus = Mellan 280 och 400 någonting.

Så mellan 1050 till 1270 på bara träning i stort sett. Äger man hästen tillkommer ju försäkring, mat, full skoning, veterinär och allt. Sinnessjukt.

Nåja, det blir bra om det går som det vill.. och om jag orkar hålla lågan uppe. Jag hoppas andra tjejen kommer tillbaka också och rider lite.

Ha en fin helg ni också!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar