fredag 24 januari 2014

Bettporr

Det är ju något fel i mitt huvud, ja utöver det gamla vanliga då. Jag är så bettnördig!
Idag ska Eldas testa nya bettet... ett helt vanligt tvådelat och ändå är jag helt förväntansfull. Galet!
Eldas kommer förresten få en ny grimma. Den han har börjar bli smått sliten, eller mest är det nog det matchande grimskaftet som är slitet. Jag hittade en chockcerise grimma som jag omedelbart kände ett habegär inför. Rea var det också-win! Daniel kommer nog få mobba Eldas ett tag till.
Kolla vad FIN han kommer bli. Dessvärre fanns den bara i x-full men man får väl göra fler hål i värsta fall. Det är ju värre om de är för små. Det går att ställa in storleken runt mulen också så det ska nog gå bra.
Hade den funnit i attackorange så hade jag nog valt det. Men nu fanns den i korall..tråååkigt!

Till betten då. När jag har tråkigt roar jag mig med att kolla på Ebay på bett. De har så himla skumma bett överallt. Bjuder med mig av dagens höjdpunkter:


Det var väl käckt.. men var ska alla kedjor? Den där uppe antar jag blir som en kindkedja. Den i mitten som...umm..skumrem? Den längst ner fattar jag inte eftersom det går en fast stång mellan skänklarna som håller ihop allt. Kedjorna är ju väldigt långa också. Tankar?









En lättare form av pessoa med kindkedja och nosband? Undrar var sidostyckena ska sitta? Kanske i samma ring som nosbandet?
Dom kallar det gagbett men har man kindkedja blir det ju hävstångsverkan. Vilket i det här fallet mest verkar bli nötknäckar effekt då kindkedjan tar emot under munnen samtidigt som repet över mulen trycker på mulen, samtidigt som (antar jag) nackstrycket trycker i nacken. Kan ju inte påstå att bettet i sig var det tjockaste jag sett. Kanske någon form av pessoa/hackamore whatever? inte trevligt iaf.







Western är inte direkt måttlighetens sport ;) Men de har många fina bett. Det många glömmer bort är ju att man inte rider med händerna i western så det är inte meningen att man ska slita och dra i de här betten. Skänklarna är långa så det blir en kraftig verkan, men tar man knappt i tyglarna gör det inte särskilt mycket. Däremot fattar jag inte den höga tungfriheten. Hur smal tunga tror de att hästen har?










Om jag börjar rida akademiskt, kan jag få ha fina, snirkliga bett då? Älskar barocka/portugisiska/spanska bett och träns.



Sen bara.. Åh fint bett

Och sen... WTF??? Ska allt det där in i munnen? Hurdå?

Är jag trög på nåt sätt? Hur ska det där bettet funka? Var får det plats? Hur får det plats? Varför?


Vill ha!




Jag är inte riktig okej med att använda kedja som bett, inte heller tvinnade ståltrådar. 
Gaaaah!!!
Varför, varför använder folk fula bettplattor när sånt här finns?

Det här är inte okej någonstans. Tvinnad ståltråd, två stycken som viker sig åt olika håll som en jävla sax i munnen på hästen. Hur mycket otur hade de där när de tänkte?

Coolt.. lite hög tungport bara


Seriöst? 
På riktigt?
Ja vi hade en cykelkedja här, vad kan vi göra med den?
Sånt skulle Manny ha sen.. Åhh så fin han skulle vara, Fast kanske tredelat..med kopparinlägg. 








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar