lördag 25 januari 2014

De tre musketörerna

Jo vi kom ut på tur idag. Ett stycke stor brun häst med massa överskottsenergi = Stina. En svart häst som pinnade på helt lagom = Eldas och en liten grå, söt ponny som tyckte Stina var otäck = Nahjar.

Vi tog en tur runt gärdena så vi kunde trava en del på gräskanterna. Hästarna fick pulsa i lite snö och det gjorde dom gott. Stina var tokig. Det gick uppåt och på tvären. Han hann visst lägga av en bock mot Nahjar också.

Nahjar som precis kommit hem från fodervärd skötte sig bra enligt Cissi. Hon var i sadeln igen sen oktober typ men det kändes hemvant.

Eldas var snäll idag också, lite mer bråttom förstås när andra hästar är med. Att ligga bakom Stina i trav var nog det värsta han varit med om, men det gick bra.

Jag testade kleta i massa tjärsalva i hovarna innan ridturen. Han har inte fått på snösulor än och får styltor, men med salva i hovarna verkade vi ha klarat oss. Inga styltor kvar när vi kom hem i alla fall.

Han är tråkig att tränsa bara. Han var inte det i början men nu krånglar han en del. Får se om det ger med sig det också. Han skrapar inte lika mycket på gången nu i alla fall även om det var ett tag sen han hade bjälleranordningen på sig och han står bättre när man ska hoppa upp.  Oh.. sadelkammaren är nästan klar. Sadlarna var på plats nu och det var så fint! Kanske blir lite mindre kall rumpa framöver haha. Fast nu syntes det hur mycket sadlar det var och att en del kanske har lite överskott på sadlar, men det blir bra när de plockat hem de som inte används. Sen är bara frågan var man ska göra av alla träns.

Nu ska det ätas mat här. Jag sitter i mitt ursnygga underställ och tänker göra det hela kvällen. Myslördag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar