måndag 27 januari 2014

Djur-logik

Zaxon:
När man ropar in honom och han befinner sig 3 meter från trappen: "Nej jag hör nog lite dåligt" och stirrar ut i fjärran. När han ligger i sängen på övervåningen och jag öppnar kylskåpet: "Oh mat" och kastar sig nerför trappen med superhörseln fullt aktiverad.
Matgalningen snor allt han kommer åt om man lämnar det framme. Man kan hitta stekspadar i soffan, hitta tomma förpackningar bröd, har tom hittat tomma halstablettaskar. Men hans hundmat förvaras i en tunna där han kan knuffa av locket hur lätt som helst: aldrig snott mat därifrån.

Pixie:
Fryser som en idiot ute, står på 3 ben och skakar men vägrar ändå kissa inom de första 10 minuterna.
Om man känner sig lite ensam funkar det alltid att yla allt man orkar.. så det gör hon när jag går på toaletten, om jag går ut i köket och hon ligger kvar i soffan (för det är jobbigt att lyfta rumpan och gå efter) om jag dammsuger i samma rum hon befinner sig i (för jag gör ju nåt annat).
Vatten i vattenskål är giftigt och äckligt. Vatten ute i en lerig pöl är alldeles fantastiskt. Snö är också fina grejer, men vatten inifrån? Usch!

Fjant:
Springer så fort han ser mig. Kan klappa honom på nåder när han är vid matskålen men då hukar han sig. Skulle aldrig i livet gå fram till en människa för att bli klappad MEN människor som ligger nerbäddade i sängen är tydligen inte människor. Då kan man stå på deras ansikten och dregla. Han vägrar flytta sig hur mycket man än knuffar bort honom. Gärna lägger han sig på rygg framför mitt ansikte så han får bli kliad på magen. Sätter man sig upp i sängen är man däremot livsfarlig igen.

Bebis:
Allt som är på golvet är en lyxsäng: En kudde, en tröja, en plastpåse ett träns. Finns en kartong i närheten har vi hamnat i himlen.

Ligist:
Anser att katter är allätare och äter därför frukt, grönsaker, kokta grönsaker, bullar, lussebullar och det mesta han kan tugga helt enkelt. Rå fisk däremot, sånt äter man bara inte.

Eldas (hästar rent generellt):
"Oh en sten, den kommer mörda mig!" och kastar sig handlöst åt sidan. Samma sak med en fläck mörkare grus på vägen, en konstig gren i diket, den där postlådan man ridit förbi minst en gång i veckan i 10 års tid. Sen passerar man traktorer, en buss, karlar med motorsåg, bilar med båtar på lastkärran .....: vinklar kanske som mest ett öra.

Rådjur:
"Oh kolla en bil, bäst jag skyndar mig ut i vägen"

Harar:
"Oh kolla en bil, lyxigt att få springa på upplyst väg här ett tag"

Alla jävla fåglar:
"Åh kolla hennes bil, bästa toaletten ever"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar