tisdag 11 mars 2014

Ryttareliten

Såg ni det? Om inte kan ni kolla HÄR

Just de tre ryttarna har ju varit med i ponnyakuten också så man har sett dom lite innan. Det var ett bra program tyckte jag nog. Det är rätt lite man vet om vad som händer bakom kulisserna. Allt slit, all uppoffring och jakt på pengar. På så sätt är ridsporten egentligen jäkligt orättvis. Det kan ju finnas mycket bättre ryttare ute i stugorna men p.g.a. ekonomin har dom aldrig chansen att komma upp i de stora klasserna. Det spelar ingen roll då hur mycket man än jobbar och sliter. Är man bra på fotboll så behöver man liksom bara vara bra på fotboll och träna hårt. Ska du bli toppryttare måste du rida bra, träna bra men sen ska någon betala för en kanonhäst också. Någon ska betala tävlingar, utrustning osv. Det räcker inte att du som person gör det bästa du kan. Det kan jag tycka är orättvist.

Men om de som var med då.
Lotta verkar vara hur mysig som helst. Såg när hon hade lektion på ponnyakuten och det vore ju en dröm att rida för henne. Hon har tur som kommer från en förmögen familj där de kan sponsra hennes intresse. Man såg ju hur hon blev besviken när det inte gick bra och hon har nog satt rätt hög press på sig själv. Kändes nästan som om hon mest tävlade med sig själv liksom. Jag tycker dressyr är riktigt maffigt. Jag fattar nog inte ens hur de kommer ihåg programmet när de är nervösa, ska fokusera på vad de gör och läsa av hästen. Imponerande!


Lisen verkar lite mer tuff. Hon är nog "hård men rättvis" som man säger. Hon verkar ha ett himla driv och kanske mer vinnarskalle när det gäller konkurrens med andra. Ganska bra gjort att kunna kombinera hästeriet med familjeliv också. Hon verkar inte vara lika ekonomiskt oberoende, kanske fått slita mer för att få allt att komma ihop.

Daniel har nog hårda krav på sig p.g.a. att han är son till en ryttare på samma nivå. Det har säkert varit tufft under uppväxten om man ska jämföra sig med sin pappa och senare också sin bror. De verkade ha det ganska tufft just nu med ekonomi och kaos i familjen. Sånt tänker man inte heller riktigt på när man ser tävlingar och glansen, hur familjeliv kan påverka allt. Går ekonomin åt skogen är ju karriären över. Då måste man sälja topphästarna och då är man ute ur leken.


Det ska bli intressant att följa dom i alla fall. Just att få se allt bakom, det där mindre glamorösa. Se hur deras stalltjejer har det, hur deras relation till hästarna är och hur allt passar ihop. Jag tycker det är bra att visa allt slit bakom. Hur många tjejer drömmer inte om en karriär i toppen men har ingen aning om vad som krävs för att nå dit? Det är inte bara att rida lite och sen hamna på pallen.

bra program hursomhelst. Jag har inge som helst drömmar om tävlingar, rikedomar och berömmelse (eller okej, rikedomar kan jag ta) och det är väl tur för jag skulle inte klara av det mentalt alls. Har inte vinnarskalle, har inte det drivet att gå ut och rida i ösregn och har inte tävlingsnerver heller.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar