fredag 14 mars 2014

Mattehjärtat värker

Jag vaknade av att Fjant var enormt arg på Bebis idag. Fjant morrade och fräste, vilket han såklart inte brukar göra. Så jag tog honom och kollade läget och då var ena bakbenet inte okej. För några år sen, kanske 3-4? 5-6? Nånting, hoppade hans bakben ur led. Han hade jätteont och släpade benet efter sig. Det hoppade fel ett par gånger men slutade sen. Veterinären trodde han fastnat och dragit det ur led och att det sen var lite instabilt, men fixat sig.

Nu klämde och drog jag, kände och kollade igenom. Klämde ryggen också. Det är ju ena bakbenet som inte är okej. Han är inte varm, har inga sår, ingen högre puls, men det är som att han inte vill sträcka ut det ordentligt. Han har känsel, men är lite lealös liksom. Han trycker inte emot när man grejar.

Han går på alla fyra men haltar såklart. Han vill inte stödja på ena tassen. Svansen bär han rakt upp som vanligt. Han hade hoppat upp på hyllan så det bör ha hänt nåt efter det. Sist han hade ont gömde han sig mest under sängen.

Eftersom jag är hönsmamma deluxe vill jag genast åka in till veterinären. Min veterinär har såklart stängt på fredagar, så jäkla typiskt. Jourkliniken kan erbjuda en tid för 1100 kr. Så.. ska man kasta sig iväg med kisse, eller hålla honom inne och avvakta? Han låter mig greja med benet, han ställde sig och mjölktrampade förut när vi gosade, rullade runt på rygg så jag fick klia mage. Han borde inte ha jätteont alltså. Vill inte vara en hemsk djurägare som låter djuren plågas i onödan. Samtidigt kanske det är en stukning som måste få läka ifred. Han kan ju röra benet så det kan inte vara ur led längre.

Älskade Fjantskatt... alltid är det han också.

Så.. är jag hemsk om vi inte rusar in eller borde vi vänta och se? Fredag.. varför händer allt på helger för?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar