lördag 1 mars 2014

Nu blir vi seriösa minsann

Ja idag i alla fall. Alltid något?

Jag har installerat appen Runtastic. Där kan man välja aktivitet ridning, fast varför vet jag egentligen inte. Den säger att jag förbrukat över 1000 kcal på ridningen och nja.. kanske om jag sprungit bredvid, fast knappast då heller. Så det där med kcalräkningen får vi nog glömma bort.

Men resten av turen gick ju att mäta så vi red 10.04 km och var ute 1.28. Fast det blir lite missvisande eftersom vi gick bort till klättergropen och klättrade en del samt red runt på volt en del. Vet inte hur noggrannt gps:en mäter då. Den räknar ju inte steg direkt.

Nåja, vi skrittade mest och som sagt var vi i klätterbackar och grejade en del, men medeltempo för turen blev 6.8 km/h.
Vi travade i 20 km/h som mest, fast då klockar den per 500 meter Mestadels joggade vi på i 10km/h. Det blir ju inte så exakt, men lite kul att kika på ändå. Cykeldator på vagnen brukar visa bättre.

Eldas var lite tråkig idag. Han var pigg, men på det där "hela världen är farlig"-sättet. Han betedde sig som om vi hade en tiger bakom oss hela vägen. Han gick och sneglade bakåt, tog plötsliga skutt, på en åker hade de ställt en kontainer och där kom vi knappt förbi. Framme i grusgropen ville han springa hem hela tiden, bara hetsade. Han är ju schysst när han är pigg, när han är framåtpigg. Dagar när han har tomtar på loftet är han mindre rolig. Han är så totalt ofokuserad på vad vi gör. En gång började han nästan galoppera för att han blev överraskad av sin egen fis.. jag menar..kom igen. Självklart rider jag på hackamore också, Eldas skiter totalt i hackamore kan jag ju berätta. Han sticker inte, men han blir väldans stark.

I grusgropen fanns också en insjö så vi tränade lite vattenhinder, det gick bra i alla fall. Nej det var väl inga katastrofer på turen, han var löjlig bara och ofokuserad. Han blev genomsvettig också, vilket kommer av att han stressar upp sig sådär. Får hoppas han är bättre i morgon knashästen.

Han är i alla fall mycket bättre i magen. Nu är det inte komocka längre. Säger ju att bakjäst är grejen att ta till när de är känsliga i magen.
Sen stod han still jättefint när jag hoppade upp. Ett av målen 2014 var att få honom bättre vid uppsittning och det tror jag nästan vi lyckats med. Han kan kliva runt lite, men säger man bara åt honom att stå still och morrar lite så står han still. Förut kunde han ju vara hopplös och knuffade ner mig från pallen hela tiden. Duktiga Eldasen!

Daniel höll på att fixa garderoberna också. Det kommer bli suveränt! Då får man in alla grejer, det blir lite mer överskådligt vad man har och man får bättre ordning och reda. Sen blir det nog en hjälp i att sortera bort sånt som man inte använder också. Det är ju ändå begränsat utrymme. Skitbra!

Insjö

Går ju alla tiders

Skvätt gärna mer.. blev lite trav tror jag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar