onsdag 19 mars 2014

Ja gårdagen då

Sådär, då skriver jag via datorn så då orkar jag kanske utveckla det hela lite.

Dagen började alltså med sällskap från Surahammars Ryttarförening. De skulle provrida Nahjar och sen veterinärbesikta Pebban + ev Nahjar.
Provridningen gick bra men Nahjar var inte riktigt det dom sökte. Han är rätt grön och kanske lite för "svår" för en ridverksamhet. Han är inte svår egentligen, han är väldigt villig men han gör inget gratis. Det kan göra att han kanske kan ridas av en mindre målgrupp då. Det plus hans storlek. Han är en nätt liten grabb så han tar inte så mycket vikt, vilket begränsar en del. 
Så de tackade nej till Nahjar i dagsläget i alla fall. När Pebban ställdes i stallet sen efter att man kollat på Nahjar bara så såg hon ut lite som en belgian blue *s*. Hon är inte fet eller nåt, men kontrasten mellan Nahjar och henne är ju milsvid. Det är två totalt olika hästar. Pebban blir ju lite mer användbar då eftersom hon kan ta vuxna ryttare också. 
Då var det dags för hennes veterinärbesiktning och det gick finfint. Inga anmärkningar på något så Pebban fick flytta till sitt nya hem direkt. Det kommer bli kanon för henne! Hon kommer utbildas lite först och tjejen som provred henne red henne så grymt bra så det kommer bli kanon. Hon plockade verkligen fram en helt annan häst än man sett tidigare. Sen kommer hon bli klappad och borstad och kliad och gosad varje dag. Vem tackar nej till det liksom? Inte Pebban i alla fall. De verkade superseriösa och bra så jag tror det blir så bra så bra för henne. 
Då återstår "bara" Nahjar. Jag tycker ju fortfarande han skulle komma till en tjej som söker en bästis för livet. Han är lite liten i kroppen så är inte så viktbärande. En smal vuxen kan rida honom utan problem, men man får inte ha så mycket extra hull på kroppen. Han är rätt hög ändå, maxad d-ponny typ, så lite längd fixar han, det är vikten som ställer till det. Vi får se hur det går för killen. 

Jag och Eldas drog ut på tur sen. Vi skulle testa en ny liten omväg som Virre tipsade mig om. På något sätt lyckades vi nog rida lite vilse på gärdena. inte vilse så man inte vet var man är, vi såg ju vägarna runt omkring hela tiden, men gärden är lite som en labyrint. Helt plötsligt kommer man till ett enormt dike så man får vända, eller så har de plöjt upp allt så det inte finns någon kant att gå på, då får man vända igen. På ett ställe hade de stängt för med stängsel så fick vi vända igen. Eldas är bra att ha som kompis dock, han blir inte knäpp och ängslig utan kliver på. 
Till slut hittade vi ut på vägen igen och det blev ju en ganska mysig tur till slut. Den blev ju då 1.4 mil och tog oss 1 timme och 43 minuter. Vi får rida där igen och prova oss fram lite. 

Eldas var duktigt svettig efteråt kan man ju påstå. Jag var rätt trött också ska erkännas. 

Bilder:



Alltid så pigg och glad
Ja här var vi, känner ni igen er? *s*
Det var oväder i luften, men ändå varmt
Josefines dagis såg lite olycksbådande ut ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar