onsdag 26 mars 2014

Hästfynd... och nu ska jag sluta shoppa

Jag har fyndat lite saker till Eldas. Och ja, nu ska jag sluta shoppa. Jag går in i shopparläge när jag inte mår så bra, men sen när pengarna är slut mår man ju inte heller så bra så det får räcka nu. Jag har i alla fall fyndat:

Idag fick jag hem ett nytt ulltäcke. Det kostar sisådär 700 som nytt och jag betalade 200 i begagnat skick. Men det är helt och fint. Ett sånt här fast mörkblått. Tycker det är så fint med svansfläta och väldigt praktiskt att man kan ta av bensnören. Jag gillar inte riktigt bensnören i transport av någon anledning. Tänkte det skulle bli Eldas "åka bort" täcke/svettäcke. Han har orange transportskydd och orange funkar ju med blått. Tänkte vara sån nörd så jag ska försöka byta ut stenarna på hans resegrimma till orange också. Får se om det går. Nörd..jag vet.

Det är blå/silver passpoal på täcket nu, funderade också lite på att kanske sätta dit en orange passpoal i så fall. Så blir det ett enhetligt resekit liksom. Lite överkurs kanske.


Sen en förbygel/martingal
Fast jag köpte svart. Den har kostat 599, jag fick den för 129 på rea. Den är väldigt ställbar, vilket jag gillar massor. Så ska sälja den jag har, som inte är så ställbar. 


Ett par stigbyglar i plast för 50 kr och ett par stigläder för 69 kr. Jag tänkte ta tag i läget och bearbeta min skräck för barbackaridning. Jag har en barbackagjord så man kan få lite stöd. Då tänkte jag att plaststigbyglar är bra, för tanken är ju att släppa stigbyglarna och plastbyglar dunsar väl inte emot hästen på samma sätt när man släpper dom. Så småningom ska jag väl våga rida utan gjorden... kanske..eventuellt. Annars får jag väl använda barbackagjorden helt enkelt. Stiglädren skaffade jag mest för att jag är lat och orkar inte byta från sadeln till gjorden varje gång man vill variera sig.

Var en sväng på Biltema idag också. Fyndade en pläd till hundarna. Jag har tänkt cykla till stallet i vår, då ska ju hundarna stängas in när jag rider. Ska de vara i boxen då (utan strö) så kan det vara skönt med nåt på marken. Så en hundfilt med gummerad undersida blev det. Sen lite krokar till garderoben. Hittade en slipshängare också, ska se om den kan bli ett smidigt inslag i lilla garderoben.
Hittade en sån krok man hänger på utsidan dörrar ni vet. Om Cissi tycker det är okej tänkte jag hänga tränsen där. Får se om hon kanske tycker det ser för rörigt ut. Skulle kunna hänga dom på insidan, men det är ett övre hyllplan som är fastskruvat som jag misstänker kommer hamna precis i vägen. Vi får se. Annars får de väl hänga där de hänger i garderoben, är inte helt nöjd bara.

Jaja.. snö fick vi idag på tal om ingenting. Hur härligt är inte det? Inte alls faktiskt. Nu skulle vi ju ha vår. O jag har varit magsjuk ett par dagar. Inte så jag kräkts men magen mår inte bra och protesterar rätt högt. Eldas får stå idag också, men i morgon tänkte jag hänga på till ridhuset igen. Karin ska hoppa Tanya hörde jag, då kanske jag kan låna ett hinder och hoppa 50 cm...eller 40..åtminstone 30. Då kanske Kristina vågar sig på ett hopp också ;)

Ha en fin dag alla!

Oh bonus! Har jag visat det mest fantastiska selunderlägget någonsin? Cissi kommer nog gråta när hon ser det. Jag har inte använt det än, inte fått med det till stallet ens. Var ett tag sen jag hittade det. Är ni beredda?
Tadaaaa!
Gissa om ingen kommer missa oss med det där. Nej jag har inte köpt hela luddsetet, bara ett däckelunderlägg, men ändå. Fiiint! Så glad att Eldas är svart. Synd att vagnen är röd bara.. haha.. jaja. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar