lördag 8 mars 2014

Hästen som kunde dansa med älgar... och rådjur

Jag och Eldas begav oss ut på tur i skogen idag. Det blåste ju halv storm ute och jag var inte så taggad på att frysa ihjäl, men i skogen går det ju bra. Vi har inte så många bra ridvägar i skogen egentligen, men vem behöver vägar? Eldas är ju terränggående. 


Vart ska vi?
Det är ju rätt nyttigt att gå rakt ut i skogen. Jag visar bara vägen så får Eldas lösa resten sen. Det ger mig förtroende för att han fixar situationen, det lär honom att lyfta på fötterna, tänka lite och inte bara springa på. Sen får vi båda bättre balans också.
Enda nackdelen är att jag är orolig för skrapsår av grenar och sånt. Eldas har rätt mycket hovskägg som skyddar som tur är. Jag kollade benen när vi kom hem igen och såg inget sår. Det var ju en del sly att ta sig igenom i skogen. 
Skogsarbetare är märkliga varelser. De gör "fina" vägar in i skogen, sen tar de bara slut helt abrupt. Det vore fint om de kunde göra så man kom ut på andra sidan, det skulle bli lite mer användbart då. 

Eldas var i alla fall jätteduktig. Nu tvekar han inte ens innan han skuttar över de små bäckarna som bildats. Han bara skuttar. Han går fram där jag ber honom utan tjafs också. Sen stannade han och drack lite vatten, kändes så cowboylikt haha. Duktiga duktiga häst!

Ni vet att jag är orolig för att alltid få rida utan sällskap sen när Karin flyttar? Jamen jag och Eldas fixade nya kompisar idag:
Är det en ko?
Tre kompisar faktiskt
Men tjena älgen
Ja 3 älgar glodde på oss där vi kom. Vi såg några rådjur också men de skuttade bara iväg. Älgarna stannade och glodde, sen gick dom liksom som en halvcirkel så de kunde fortsätta glo. Jag provade sjunga och tjoa men de uppskattade väl sällskapet antar jag. Eldas var inte upprörd i alla fall.

Sen fixade jag garderoben så nu är jag inflyttad och klar. Helsike var saker jag har. Eller det ser ju mer ut än vad det är med tanke på att schabrak tar halva garderoben och sen träns och sånt som ska hänga tar andra halvan. Alla reflexer flyttar hem till våren också så då slipper man dom. Men jag är inflyttad, hurra!


Karin hade ridit jättefint och ägarna var supernöjda med Maggan. Hon är så himla duktig!
I morgon ska vi ut på äventyr alla tre, det blir skoj. Nu väntar en varm dusch tror jag minsann. 










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar