tisdag 31 december 2013

Mina mål för 2014

Jag har ju inga nyårslöften i år. De bryts ändå och så känner man sig misslyckad. Så i år sätter jag upp mål istället. Då har jag något att sträva efter och jobba för. Sen får man se vilka mål som blir uppnådda i slutet av året. Får skriva ut en fin målsättningslista =)

Fast först: Bäst och sämst med 2013. Vi avklarar det tråkiga först så;
Sämst: Allt drama i relationer jag trodde var stabila. Elakheter och dumheter.
Att Månster verkar borta. Jag saknar min surgubbe!

Bäst: Att alla är hyfsat friska. Att börja i Linneberg där jag träffat underbara vänner, både tvåbenta och fyrbenta. Viktnedgång.

Sådär, ingen lång raljerande lista. Det räcker.

Målsättning 2014:

Personlig: * Fortsatta rutiner i vardagen och komma igång med arbetsprövning.
* Mer motion i alla former. Lämna soffan för bövelen!
* Att sluta låta andra bestämma hur jag mår och hur jag beter mig. Jag ska bete mig på ett sätt som jag kan stå för och kunna gå ur konflikter med högt huvud. Andra får bete sig som 10-åringar om dom vill, jag ska inte svara på en 14-årings nivå. Sen får andra människor se ut som idioter inför omvärlden och skämmas. Eller inte skämmas om dom tycker deras beteende är finfint. Jag tar ansvar för mitt beteende, andra får ta alldeles eget ansvar för deras beteende.
* Bli mer självständig igen. Det hör väl ihop med ovanstående. Samt att inte binda upp mig på en person utan tillbringa tid med alla positiva kontakter i livet. Jag ska lyssna på Maries stående råd: "ta ingen skit".
* Odla mina positiva relationer och ta vara på de härliga människorna som faktiskt finns i närheten istället för att sörja de som försvinner.

Mina djur; * Att Zaxon lever ett bra liv ett år till utan sjukdomar och krämpor.
* Få lite mer fason på Pixie, dvs ägna henne mer tid och träna aktivt.
* Katterna hoppas jag håller sig hemma och friska.

Eldas: * Fortsätta utvecklas tillsammans. Styrka upp hans kropp och min kropp. Hitta balans.
* Få honom att sluta skrapa på gången.
* Träna på att stå still vid uppsittning.
* Gärna starta några tävlingar/träningstävlingar. Satsar mest på precisionskörning och bruksridning då. Det vore skitroligt!
* Komma ut på roliga träningar och clinics. Det hänger lite på om man har chaufför också. Jäkla bil utan drag.

Ja det var nog det. Mycket kan jag inte riktigt påverka såsom att alla håller sig friska och få må bra. Eftersom jag är medryttare på Eldas vet man ju inte ens om jag kommer rida hela året, men målen är satta utifrån det. Sen kanske Cissi har helt egna mål för honom och då får jag anpassa mig såklart. Det är ju hennes guldklimp.
Mina personliga mål blir tuffa. Det är jobbigt att inte reagera emotionellt, men andas är bra. Tänka på att de väl har sina egna problem som gör att de får något ut av att vara medvetet elaka mot människor. Diskutera med vänner och få distans. Kanske lägga häftstift i soffan också så jag lämnar den hehe.
Min sjukdom styr också en del. Får jag ett kraftigt skov kan jag inte riktigt påverka så mycket som jag skulle vilja. Men jag har ju ett helt år på mig.
Viktigaste målet i hela världen är att Zaxon får ett år till, gärna tio år till men man får ju vara realistisk. Jag får panik inför tanken på att behöva vara utan honom och jag bara vet att den dagen kommer en bit av min själ att försvinna.

Så om ett år får jag summera allt så får vi se hur man ligger till.
Inspirationen kommer från Virre och hennes mål med hästarna. Hon har en checklista t.o.m så hon kan pricka för det som är uppnått. Det måste vara väldigt tillfredsställande. Mål känns bra och mål utan tidsgräns. Att planera är finfint, men sen kommer saker i vägen och man får tänka om.

Hursomhelst. Ett nytt år är framför oss. Det blir spännande att se hur det artar sig. Gott nytt år på er allihop!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar