söndag 15 december 2013

Tömkörning i ösregnet

Ja idag var ju inte vädret så muntert. Ösregn växlade med "vanligt" regn, härligt värre. Nu hade jag och Eldas sån tur att Virre skulle till ridhuset och vi fick gärna följa med. Det tackar man ju inte nej till. Jag passade på att tömköra idag.

Jag invigde chambonen. Eldas var lite arg på den först och försökte gå emot den. men sen fattade han grejen. Han testade då och då, försökte liksom dra loss den, ungefär som när dom drar tyglarna ur handen. Men för det mesta gick han på bra. Den inverkar ju typ som martingal, den märks bara när hästen går med huvudet högt upp, är dom avslappnade hänger den ju löst. Största skillnaden var att han inte kastade upp huvudet och drog iväg i traven. Han kunde slappna av och gick mer kontrollerat. Superduktiga Eldas!!

Idag testade vi att lasta utan anpassning. Eldas kan bli stressad vid lastning så han behöver ha det lite trångt omkring sig. Då kliver han rakt på. Så han krånglar inte vid själva lastningen egentligen, han stressar upp sig på väg till transporten. Men idag fick Rotis kliva på först och då var det inga problem att kliva över gårdsplanen och sen rakt upp i transporten. Det blir ju säkert bättre och bättre ju mer han får åka och han märker att inget hemskt händer när han kommer fram. Jag tänkte bjuda på lite urusla, suddiga bilder, bara för att se hur chambonen inverkar, att den hänger löst när han söner huvudet, men stramar åt när han har huvudet rakt upp.

Jag är svintrött i både kropp och knopp. Eldas gick och gäspade hela vägen från Virre till stallet. Nöjd och trött.

Ha en fin dag!

Taggad Eldas

Taggad Rotis


Det där som hänger är alltså chambonen

Lite mer avslappnad trav

Här inverkar den nästan, men inte riktigt

Här är den mer åtstramad

Här inverkar den inte alls

Som ni ser är det inget som hindrar honom från att ha huvudet hur lågt som helst, eller långt fram. 

Grabbarna grus

Alltid enkelt att ta kort på pållar


Dagens tips från Eldas:
Alla idrottsmän vet hur viktigt det är med återhämtning efter ett träningspass. Morötter och knäckebröd duger ju inte. Så Eldas kan verkligen rekommendera Matrix High Protein Bar i smaken kokos. Smaskens! Dessvärre åt den dumma människan största delen. Men gott var det. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar