fredag 22 november 2013

Piggelinis

Det bar av till stallet idag. En körtur stod på schemat. Nästan alla hästarna stod i hagen lääängst bort och häckade. 4 stycken var på min sida staketet, resten stod på andra sidan och blängde. Jag hade noll lust att behöva hoppa diken och härja så jag fick helt enkelt locka med mig herr Eldas och det funkade finfint! Med hjälp av Manny (som fick lite godis) följde Eldas med hela vägen tills han kunde komma på rätt sida staketet. Duktig!


Där stod dom och häckade, på fel sida staketet från mitt håll

Manny och Aragon var på rätt sida i alla fall. Manny stod på vakt.


Nyfikna klubben

Och nyfikna klubbens ordförande

Trötta klubbens ordförande. Rullade strax efter bilden togs. Grattis Karin ;)
Eldas och jag skulle ut på tur med vagn idag. Man måste hålla igång körningen också, speciellt med ny sele och allt. Jag tänkte att han kanske skulle vara lite mör efter gårdagens bravader. 

Så sjukt snyggt träns! RiddarEldas
Han var inte ens lite mör. Han flög fram i skritten och traven gick som jag vet inte vad. Eftersom det var lite blött ute då så innebar det att jag fick grus och lera överallt. Jag har fortfarande grus i håret. Jag tror det är mössa, halsduk och skidglasögon som gäller. Sen någon form av filt för att skydda kläderna lite i alla fall. Men han lyssnade bra. Jag gjorde lite tempoväxlingar mellan snabb trav och lugn trav, skritt och trav och sen några halter. Han är så duktig! Även om han öser på för fullt så lyssnar han ju.

Wiiieeee roligt att vara körhäst!
Han var så positiv och härlig. Han var inte ens spökig alls, inte ens när vi blev förföljda av glassbilen som spelade sin lilla låt. Älskade häst! Han växer för var dag som går.

Bjussar på en liten film som först visar hans sega skritt och sen hans  långsamma trav..haha..eller inte. Pigg och glad pålle.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar