fredag 8 november 2013

Hur slappnar man av i musklerna när man rider?

Jag har en otäck ovana att spänna tårna när jag rider. Fråga mig inte varför, men jag gör det. Det leder till att jag spänner hela foten, hela vaden och upp i låret. Resultatet av det blir att jag kniper med benen, trampar inte ner i stigbyglarna och lyckas ofta tappa stigbyglarna när jag rider lätt. Det är rätt skumt eftersom man ska stå i stigbyglarna när man rider lätt, inte sitta och krampa mer tårna så man tappar stigbygeln.

Jag tappar då också all balans för att jag blir spänd och inte följsam.
Jag funderade på att rida utan stigbyglar lite inne på banan, problemet är att Eldas, som då är pensionerad travare, inte riktigt orkar få till en kort trav och hans variant av kort trav är väldigt uppåt = skumpig. Inte optimalt om man redan spänner kroppen så man studsar ur stigbyglarna. Jag kan verkligen känna hur jag spänner tårna så när jag kommer på mig själv slappnar jag av, men så fort jag inte aktivt tänker på att slappna av så spänner jag tårna igen.

Så har ni några tips och tricks?
Balansen kommer ju bli bättre ju mer man rider och jag antar att Eldas kommer stärka upp sig i kroppen så hans korta trav blir lite mindre uppåt och därmed mjukare. Men problemet är ju att jag kniper med benen helt enkelt. Hur slappnar man av?

I övrigt är jag inne i en peppande period. Jag längtar till stallet de dagar jag inte är där. Jag ser fram emot att rida, köra och pyssla med Eldas.
Det är riktigt roligt att ha sällskap också så hoppas det håller i sig så. Det är lätt att tappa gnistan om man alltid är själv. Ibland kan det vara jätteskönt att vara själv och ha det tyst och lugnt, men inte alltid. Ibland är det mysigt att ha någon med ut på tur helt enkelt.
Hoppas de inte tycker jag är som den där jobbiga lillasystern som alltid ville vara med och leka ni vet. Känns lite så ibland när det bara är jag som frågar och aldrig de som frågar mig om jag vill med. Men orkar de inte säga nej, om det nu är så, då får de nog stå ut med mig och herr Eldas.

Apropå Eldas. Igår när han skulle in i hagen var det samling vid grinden för att Cissi precis tog ut Sputnik. När de andra skulle komma fram till mig klev Eldas in och tjurade och sa typ "stick, det är min människa". Knashäst!

Men.. övningar på att komma ner i sadeln, trampa ner i stigbygeln och slappna av i benen någon?





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar