torsdag 7 november 2013

Arbetshästande och prisa gud den nya selen passar!

 Pixie har fått en ny fleecetröja och ser numera ut som en liten drake/dinosaurie. Så söt!

Jag, Eldas och Jenny (med Dessie på släp) tog och lekte arbetsekipage ett tag. Vi hade fixat björkstockar att ha som bommar när man rider. Nu hade herrn i huset sågat till dom så vi lastade flakvagnen full och tog en tur till paddocken.



Eldas tyckte det var tungt minsann. Han är ju van vid den lätta rockarden. Med alla stockar blir det lite tyngd på ekipaget.


Väl på plats pågick en ridlektion och hästen i paddocken fick lite extra skrämselträning.
Vi hade tänkt tömköra lite när vi ändå var där, men eftersom det var upptaget tog vi en liten tur istället. Jenny gick med Dessie och jag och Eldas tog ett varv runt gärdet så han fick trava en del. Eftersom det var tyngre än vanligt blev det lite styrketräning för herrn idag. Han kanske blir biff snart?



Jag har alltid velat köra par men det känns inte riktigt rätt? Fel storlek kanske?




När vi gick ut på gärdet hade Eldas först ganska lugnt tempo, men sen insåg han att Jenny och Dessie gick på andra sidan åkern och ökade tempot lite. Nedanför ser ni manen svaja fint i vinden när han travar mot Dessieboll (som mötte honom med ett gällt gnägg).


Jag hämtade selen igår och.. den passar! Jag är så jäkla glad! Den är i kanonskick också. Nu sitter bakselen konstigt på bilderna, den ska ju fästas i skaklarna sen.  Hängde bara upp den sådär lite snabbt. 
Det var cob på selen och Eldas har nästan på minsta hålen. bra grejer!



I morgon ska jag försöka komma på ett sätt att fästa svängeln lite provisoriskt tills vi hittar en långvarig lösning. Jag har ju inget tålamod! Just nu funderar jag på en rejäl karbinhake, ett gäng buntband och en läderrem. När herrn i huset har tid och lust får han nog slänga ett öga på vagnen och se om det finns en smart lösning på det hela. Så behövs piggar på skaklarna så bakselen inte glider, tills dess får jag snickra ihop en variant till bakselen också. Det löser sig.

Jag funderar lite på om draglädren blir för korta. Skaklarna är rätt långa på vagnen. Jag har ett par längre hos Virre så får ta de i så fall.

Cissi tyckte att Eldas såg ut som en riddarhäst i sin nya mundering. En drömhäst med snyggsele!

Jag är lite arg på bonden dock. Han har väntat hela tiden med att plöja gärdet och så nu, 2 dagar innan jag kan köra, ja då plöjer han gärdet. Dålig timing hörredu!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar