söndag 13 april 2014

Tandläkare på en söndag?

Jajamen. Är man häst så är inte ens helgerna heliga. Vi träffade en hästtandläkare idag. Han var fransman, från Skåne, väldigt speciell men trevlig. Han åkte runt lite här och där. Idag hade han med sig en veterinär från Skara. 

Harona och Lilleman skulle få sig en koll. Lilleman hade två vargtänder som drogs ut och hans tänder filades lite mer jämna. Han är också väldigt tidig i sin tandutveckling. Han hade två lösa tänder som annars inte lossnar förrän vid 5-årsåldern och Lillis är ju 4.

Harona hade typisk "gammal häst" mun. Hon är ju 25 den damen. Hon hade tappat en tand och hade lite fickor och ojämnheter. Nu är han också slipad och finare i munnen. Tandläkaren tog ut lite gammalt äckel som fastnat i hålrum och det var ju inte så fräscht. Men nu så.. nu är båda fina i munnen. De blev lite drogade under proceduren, det är en anledning till att tandläkaren har med sig veterinär runt. 

Det var alltså en riktig hästtandläkare, inte "bara" en veterinär som raspar lite.


Man blir trött av knark
Jag gnäller när jag är till tandläkaren. Hua, de kör inte in hela handen i alla fall.

Borttagning av vargtänder pågår. Inte helt populärt.

Cissi lyckades klämma in lite massage när vi var på plats också, inte av tandläkaren då, utan Micke och Kerstin var på plats. 

På eftermiddagen sen fick jag sällskap av fina Riika i vagnen bakom Eldas. Vi tog en ganska ordentlig tur och i högt tempo. Eldas var riktigt svettig efteråt, men nöjd. Han fick ju välja tempo själv. Trevligt med sällskap i vagnen också! 

I morgon är det besiktning av bilen som gäller. Det är ren och skär ångest varje år. Efter det ska jag rida finaste Eldas en tur och hinner jag ska jag med och kika på Virres träning. Hon skulle testa en ny instruktör och sånt är ju alltid spännande =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar