söndag 6 april 2014

Mystur

När jag kom till stallet var Riika på väg ut med Harona och barnen. Så jag fick sällskap idag, roligt! Det är faktiskt roligare att ha lite sällskap med sig. Fast jag tycker sällskap i stallet är viktigast, själva ridturen är okej att vara själv, men att vara i stallet själv är jäkligt trist. Sällskap är dock ändå trevligare, även ute på tur.

Jag fick ju låna en westernpad av Cissi idag att ha när jag rider utan sadel och äntligen fick min rumpa inte ont av ryggraden. Jag skulle kunna rida utan någonting på ryggen, men då skulle jag antagligen få stora skavsår i arslet. Eldas ryggrad är inte att leka med. Men nu gick det bra så min rumpa är tacksam. Det blev lite tjockare också så jag satt bättre.

Alltså för att jämföra: sist jag red barbacka var på Deedoo. Hans sadelgjord var 130 cm, Eldas har 100 cm. Det blir lite skillnad då. På Deedoo satt man ju halvvägs i spagat, man satt där man satt liksom. Eldas är mer takformad i sin byggnad. Han har ryggmuskler så det är inte så att han är ett ök, han är bara inte fet.

Jag provade mitt hackamore också. Det är trixat med ett avsågat pessoa. Det funkade över förväntan! Lite inställningar av remmar som får justeras bara så blir det kanon. Jag gillar att man kan välja läge på tyglarna, då kan man ha det ganska milt om man vill. Hackamore har ju annars bara ett läge. Eldas lyssnade fint på det, det gick att bromsa och styra utan problem. Skulle nästan vilja ha en liite smalare nosrem, Kristina hade en pullback hakrem som hon inte använder. Den kanske funkar över näsan. Man kan ju hoppas! Annars funkar det som det är också. Men eftersom hävstången är mindre skulle jag vilja ha lite tydligare signaler. Men jag tyckte som sagt det gick bra att rida med det. Jag ska låna en balja olja av Cissi att dränka det i så kanske det blir lite mjukare också. 

Nu är det mat igen. Imorgon ska det regna tyvärr. Får se om det blir en tur ut ändå. Jag tänkte åka till stallet och ta en tur i hagen alla dagar oavsett om jag rider. Cissi är inte hemma så lite extra tillsyn av hästarna är ju bra. Ha det fint!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar