måndag 21 april 2014

Hrm.. ofrivillig avsittning och närkontakt med fåren

Jag red "barbacka" idag igen. Eldas har stått nu när han varit förkyld + att han snart tappar en sko så vi skulle ändå ta det lugnt idag. Jag använder ju barbackagjord med stigläder för att känna mig lite mer trygg. Jag har stiglädren alldeles får långa så det är mer att de finns där. I skogen där Eldas inte är så tittig rider jag helt utan stigläder.

Idag var dock ironin på topp. Jag satt och tänkte på hur trygg jag är med Eldas, att han aldrig skulle göra dumheter på något sätt och skulle jag ramla av vore det för att jag på löjligt sätt tappar balansen. Så vad händer? Joho jag tappar balansen och gjorden kanar åt sidan. Kroppen litar så totalt på stigbygeln så jag får ingen reflex att kravla mig kvar. Det blev en väldigt osnygg avsittning och Eldas bara tittade på mig som om jag var knäpp. Jag dunkade i huvudet lite så jag har varit duktig och slängt hjälmen. Man slarvar för mycket med sånt där. Men det är väl ändå dags att ta fram sommarhjälmen. Det är en sån superventilerad, lättviktsgrej så man fryser ihjäl med den på vintern. Men nu är det dags.
Fördelen är att jag fick dra med honom ut i skogen till en sten och testa hoppa upp så. Det gick kanon! Det hade inte gått för ett halvår sen när han krånglade som mest. Bästa häst!

Han var förresten sur på mig idag. Han vägrade komma i hagen. Inte ens när jag gosade med Manny och gav honom godis kom Eldas. Jag fick helt enkelt hämta honom och sen vägrade han "prata" med mig på hela vägen in till stallet. Men det gick över.

Bra påsk för mig verkligen. Skadad hund, världens krångligaste veterinärer, avramling, totalfattig. Tur Tore finns som jämnar upp det hela lite.

Bildbomb!

Busig Pixie

Zaxon med hår

Zaxon med hår

Zaxons hår

Det blev ett litet berg

Nakenfis!

Lite blommor i hagen

Fina, fina Mannygris

Också nakenfis

Hur söta får man vara?

Älskade häst!

Sjukt nöjd med mitt hackamore

Ser smått galen ut ju

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar