tisdag 29 april 2014

Nu kan voffarna åka lagligt i nya bilen

Ja för ni vet att det är olagligt att åka med lös hund i bilen va? Som lös hund räknas också hund som åker i kombiutrymmet utan nät/galler som gräns. Det förhindrar inte bara hunden från att hoppa runt och vara distraherande, utan mest 'r det för att folk inte ska få hunden i nacken vid en eventuell kollision. En hund på 30 kg som slungas fram vid en krock blir väldigt många kilon och utgör fara. Lagen gäller dock alla storlekar på hund. Det ska finnas galler, hunden ska förvaras i bur eller sitta fast i bilsele. 

Jag har köpt ett sånt galler som det nedan. Lite mer rejält än biltemas skräpgaller (jo jag har testat, det sög) men lite billigare än min förra måttbeställda, som tyvärr inte passar i nya bilen. Man behövde inte borra och hålla på, utan det fästs i nackstöden och sitter förvånande stadigt. inget skrammel någonstans. Sen var storleken ställbar så man kunde anpassa den i sidled. Så, nu åker Zaxontaxon lagligt i bilen.
Pixie har jag ju skaffat bur åt så hon hade redan sitt på det torra. Hon är ju så jäkla stressig i bilen, slickar på rutorna, krafsar på väggarna osv, så hon hamnar i bur och lugnar förhoppningsvis ner sig. De har inte åkt i nya bilen än, har haft gamla bilen och gjort slut på lite bensin.. men nu så. Gamla bilen ska ställas av så då är det nya som gäller. Ja gamla bilen hittar förhoppningsvis en ny ägare så småningom. Då ska jag också investera i ett par grindar bak till bilen. Det är guld att kunna ha bakluckan öppen men hundarna fortfarande inlåsta. Tills det är fixat har jag en krok som också är låsbar. Ska testa hur säker den är. Folk ska varken kunna stänga eller öppna luckan då. Måste kolla hur det funkar. Rejäl är den i alla fall. 

I morgon ska jag rida tänkte jag. Lite svalare väder på gång tydligen. Måste komma ihåg fika i stallet någon dag också eftersom jag ramlade av. Får ta det någon dag när de flesta är där. På torsdag kommer i alla fall sjukgymnast-Micke och ger min axel lite skäll så mår vi nog bättre sen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar