lördag 12 april 2014

Djur i bur

Jag blir galen på Pixies stressande när hon åker bil. Hon slickar på rutorna, klättrar på Zaxon, klättrar överallt och håller på. Så jag har bestämt mig för att testa köpa en hundbur till henne att ha i bilen. Jag har redan krocktestade galler bak så buren kan vara en vanlig hushållsbur.

Min tanke är att ett mer begränsat utrymme kanske får henne att stressa ner mer. Hon kommer få filtar och sånt i buren så hon kan bädda ner sig och kanske kan hon lugna sig snabbare. Om inte annat besparar det bilen frenetiskt slickande och klättrande. Hon har t.o.m. lyckats peta loss en bit solfilm från rutorna bak i kombiutrymmet.
Jag tänkte bara skaffa mellanvägg till utrymmet först, men tror att ett mindre utrymme för henne att härja runt på blir bättre.

Jag tänkte satsa på en sån bur. Kostar 500. De sneda väggarna gör det lite smidigare i bil med tanke på baklucka osv (mina gallerdörrar är monterade så att dom lutar också). 
Jag hoppas det hjälper. Jag har henne i baksätet ibland, men det är ganska lika där. Har jag henne fastsatt i krocksele flänger hon ändå runt så mycket det går. Så vi får se hur det går. Hon kanske hatar det och gråter hela vägen. 
Jag tror Zaxon kommer tycka det är värt att förlora lite utrymme  när han ändå vinner lugn och ro och slipper att Pixie härjar med honom.

Apropå Zaxon så hoppas jag på att kunna klippa honom i veckan. Ska låna Cissis får klippare. Den borde ju funka. Får gå igenom honom och hitta hans "gubbvårtor" först så man inte råkar klippa i dom. 
Apropå bilproblem så ska jag besikta den på måndag. Vi får se om vi överlever. Ifjol tog vi oss ju inte hem från bilprovningen, vi fick körförbud på plats. 
Alltså, jag gillar verkligen min bil. Den har sina små underligheter för sig, men jag gillar den. Den är bensinsnål och den startar alltid, i alla väder. Aldrig har jag fått krångla för att den vägrar starta när det varit kallt/regnigt och jävligt. Jag har haft den i 10 år nu, det är en gammal trotjänare från 89 så det är ingen ungdom direkt. Enda felet med den är att den saknar drag. Hade det varit en nyare bil hade det helt klart varit värt att få drag ditsatt på nåt sätt. Jag kan faktiskt tänka mig en likadan som nästa bil, fast nyare och med drag då. Haha.. nästa bil.. vem vet, min bil kanske lever i 10 år till ;) 

Idag var det barnkalas och lite tårta. Systersonen fick storstryk i bordshockey (6-0 till Finland, dvs mig) och frustrationen var total. Systerdottern fick en egen dator.. och Sims. Undrar vad jag fick när jag fyllde 9? Hopprep? Ny mjukisdress? My little pony? Det är verkligen milsvid skillnad på dagens ungar och när man själv var liten. Fast vet ni? Jag tror fasen vi hade roligare. Jag kunde roa mig med ett gäng kottar i evigheter, kan dagens ungar göra det?

I morgon ska jag och Eldas visa Riika hur man åker fort, fort, fort. Vi ska ta med henne ut på körtur. Sen ska jag städa ur bilen, kanske köra den i tvätt också. Kan man muta besiktningsmän med bullar? Djup urringning? Ha hästsaker i bilen och hoppas att man träffar på en allergiker? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar