söndag 6 oktober 2013

Haren och sköldpaddan

Ni vet den klassiska sagan. Mina hundar är lite som dom två.


Zaxon lunkar på i sitt tempo när man är ute (har dom lösa). Han joggar fint, stannar och nosar ibland, visst gör han nåt ryck men mestadels har han sitt joggtempo.
Pixie är överallt, hit och dit, upp och ner, fullt ös medvetslös. Hon rusar fram och tillbaka, stannar och nosar där Zaxon nosar, springer som en idiot ikapp oss.

Men i slutändan kommer Zaxon ändå fram först. Pixie skulle kunna varva oss flera gånger om men hon bara fladdrar runt. Så lugnt och stadigt funkar alltså bättre om man ska ta sig framåt.

Körde Eldas idag. Det gick så himla bra!
Han är så rolig, han var jättemycket på tårna när vi skulle iväg. Orolig och gnäggig i stallet (är gnäggig ett ord?) på väg till vagnen spökade han flera gånger och blåste. Jag trodde det skulle bli en dryg tur med en hoppig häst, men bara vi kom iväg så sansade han sig. Han är lite som en annan häst som var jättehetsig när man skulle sitta upp, sen kastade han sig iväg två steg och sen var han klar och bara lunkade. Starten är viktig vet ni.

Jag och Eldas tog på benskydden idag och drog ut på stubbåkern. Vi ska ju bli precisionsstjärnor en dag har jag bestämt. Så vi snurrade och voltade en massa. Först jobb i skritt med massa serpentiner och volter och svängar, sen samma sak i trav. Han har lite för bråttom ibland men det går ju att hejda honom och vi tar oss dit vi ska. Han vänder så mycket bättre nu, i början när vi började köra var han lite kantig och stel i svängarna, men nu går han jättefint.
Sen, som slutkläm, släppte jag honom i full trav en raksträcka på åkern. Vi hade ju kört där så visste att det inte fanns några gropar eller gupp i vägen, så full fart blev det och jäklar vad det gick. Eldas tyckte det var svinroligt och jag tyckte det var ännu roligare. Man behöver bara smacka så han travar och sen släppa så drar han iväg.
Sen blev han rätt svettig stackarn. Han har ju börjat sätta isbjörnspäls inför vintern. Han kommer att klippas bara vi får tag på klippmaskin.

Så det var den dagen. Nu är alla här trötta och slitna. Snart blir det mat, dusch och sen säng. I morgon blir det en lugn tur med Eldas, sen ska Dessie få ryttare på sig igen så får kika på hur det går.

Ha en bra kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar