måndag 7 oktober 2013

Bråksugna hundar ska väl inte vara utan uppsikt?

Var i stallet idag. Först körde jag Eldas en tur. Han var svintrött efter gårdagens äventyr. Han orkade inte ens spöka där han brukar spöka, bara konstaterade trött att det ligger stenar i diket och knallade på. Vi skrittade nästan hela vägen, tog 2 korta joggturer i långsamt tempo. Vi provade halt i nerförsbacke och det gick fint. Fast Eldas har inte tålamod att stå still i mer än två sekunder.. men ändå.

Sen skulle Dessie ha ryttare för andra gången. Jag tänkte ta med hundarna och kika i paddocken så fick de lite luft också. Ridturen gick bra, alla skötte sig fint. På väg tillbaka går man genom en gård, antar det är den gamla vägen som går därigenom eller nåt. Vi åker aldrig bil, eller rider där. Vi har bara genat när vi gått med hästarna på väg till longering på ridbanan.
Hursomhelst gick vi där, jag hade båda mina hundar kopplade. Så från ena byggnaden, på andra sidan en stor gårdsplan, kommer två hundar lösa, varav den ena bara flyger på Zaxon helt utan förvarning eller anledning (om den inte bara hatade svarta hundar). Pixie brydde den sig inte om men Zaxon blev påhoppad. Nu är ju Zaxon världens snällaste så han försvarade sig inte och den andra skrämdes bort efter någon sekund bara. Dessvärre anföll den en gång till, sen kom ägaren ut. Hon pratade med oss och tyckte vi inte skulle använda den vägen mer, vi hade frågat de andra boende där men de hade visst olika uppfattning om saken. Under tiden hon pratade med oss hoppade tokhunden på Zaxon igen, återigen utan anledning eller förvarning. Jag hade Zaxon i koppel hela tiden, han skällde inte eller nåt och den andra hunden var lös. Jäkla bråkstake. Känns lite onödigt att ha en sån hund lös utan ordentlig koll. Gårdsplanen är inte inhägnad, deras tomt är det, och den ligger ju alldeles intill allmänna vägen. Lite obehagligt var det ju.

Zaxon är i alla fall genomkollad och verkar inte fått några blessyrer från påhoppen. Det är bra med kraftig päls ibland. Jag är glad över att han är så snäll ändå, annars hade det väl blivit riktigt slagsmål och det är ju inte helt lätt att sära på två arga hundar.

Det var dagens äventyr. Får man sova snart?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar