söndag 20 oktober 2013

Alternativt användande av ryktborstar


Nu när det var Rosa Bandet-tema på Hööks slog jag ju till och köpte mig ett par Magic Brush ryktborstar. De säljs bara i trepack (varför?) och blir därför lite dyra, men de är bra. Så en borste har jag i stallet, en snodde Jenny och en borste lämnade jag hemma. Jag har använt borsten till att borsta bort hästhår från fleecetäcke och det gick hur bra som helst.

Nu här hemma testade jag mina håriga mattor. Jag har fastklistrade "trappsteg" i min trappa till övervåningen. Katterna gillar att ligga där och det blir ju sjukt hårigt. Att dammsuga är ett helvete, vilket inte förbättras av att det är mitt i trappen då.
Så jag testade borsten och resultatet ser ni ju. Hej hår! Borsten drog upp grus och sånt också. En nackdel var att på trappstegen där mattan är liksom lurvigare blev själva mattan också lite borstad om ni fattar. Stråna i mattan ruggades lite. På avsatsen där jag har en matta med lite kortare hår påverkades inte mattan alls. Så hela trappen gick på 5 minuter, utan svett och krångel med dammsugare som ska lyftas hit och dit. Rekommenderas varmt alltså!
Ska ta vardagsrumsmattan någon dag när infallet hoppar på. Nu är jag mest nöjd med hallen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar