måndag 22 november 2010

Tappsko..hurra!

Ja Raffe har tappat en sko. Men det gör faktiskt inget för hett hovslagare kommer på torsdag. Då blir det brodd i skorna också så kan vi ut på äventyr igen.
Tänker inte slänga i snösulor faktiskt. Eftersom han har dåliga hovar och det egentligen inte är så många dagar som man behöver dom så tänker jag försöka köra med egna som man sätter i inför varje ridtur istället.
Jag är SJUKT imponerad över hur länge skorna suttit. Hovis har varit upptagen så det har gått för länge mellan nu, gått 10 veckor istället för 8, och först nu har han tappat en sko. Helt jäkla otroligt! Tror vi har bästa hovslagaren ever!

Han är fortfarande lite skum i magen ibland. Inte hela tiden, ibland när man mockar är det fina klumpar, ibland lite lösare men aldrig direkt diarré. Däremot är han alltid blöt om svansen och benan nu, fiser vatten liksom. Så jag har ökat hömängden och klimängden. Tänkte ge lite bakjäst som är bra för bakteriefloran och prata med stallägarna och se om vi kan erbjuda honom ljummet vatten när han kommer in på kvällen.

Jag har ju märkt förut att han blev kass så fort de fick gå till sommarhagen och han åt det frusna gräset. Misstänker han käkar snö nu så därför tänkte jag att ljummet vatten kanske kan vara bra. Han är ju inte påverkad alls, pigg och glad och som sagt avföringen är inte kosseblajkonsistens. Men han är så blöt i rumpan. Just nu får han 12 kg hö per dygn ungefär. Får 5 kg till natten och boxen är fin som sagt. Ägaren har sagt att han blir kass av för lite hö, att han får diarré men det har han inte direkt. Betfor får han inte alls. Ja vi testar sätta till bakjäst och lite ljummet vatten så kanske tarmfloran fixar sig. Jag smyger till honom extra hö när jag plockar in honom på kvällen då polly käkar sin kraft också. När vi får dubb i skorna och kan motionera igen så hjälper ju det också. Är säkert snöätande som spökar med. De har ju fri tillgång till halm ute att knapra på utöver höet också, halmen ligger under tak i lösdriften så den är ju torr o fin.

Idag följde vi med polly o Jenny till paddocken och lekte störande moment. Raffe fick vara lös och springa av sig lite. Det var snöigt men inte halt så han busade o skuttade lite. Roligt minsann!
Jag tänkte demolera hästägarens bogskydd som hon skickat med. Raffe är så grov så det ser ju ut som han dragit på sig en polotröja när skyddet åker på. Så jag tänkte sy om det lite, men inte klippa nåt så om hon vill återställa det blir det bara att sprätta och sen sy ihop en söm. Jag har ju blivit polare med min symaskin nu...eller inte. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar