fredag 5 november 2010

Raffe 0 -Terese 1





Vi tog en tur med Raffe och vagn idag. Raffe försökte tönta sig men jag vann minsann alla strider så jag är lite nöjd. Det började redan på stallbacken då han vill häva sig iväg så fort man är på plats i vagnen men se det kunde han glömma. Jag hade grimma och grimskaft och blev tvärarg, Raffe började hetsbacka och jag blev ännu mer arg och då stannade han. Han fick massa beröm och gick sen lugnt av gårdsplanen och gjorde halt där jag ville.


Sen gick vi förbi en färgglad bindsnurra på en tomt och då låtsades han bli rädd och skulle dra. Men jag har skaffat körbett och satt på det skarpaste just för att ha nödbroms. Sist vi skenade hängde jag ju i tömmarna och det hände inte ett skit. Nu tog det stopp minsann och Raffe blev mäkta förbannad. Han kastade sig framåt, det tog stopp, han försökte igen, det tog stopp. Sådär skuttade vi fram kanske fem gånger innan han gav sig. Så ingen sken idag "bara" fem försök. Sen var han lite tittig en stund så jag hoppade av och gick med honom när han fjantade (Jenny satt i vagnen). Han fick trava och skritta uppför dödsbacken och var duktigt flåsig när vi var på toppen. Sen nerför också och han fick bromsa massor. Jenny sa att hans rumpa blev enorm haha. Jag gick med honom så jag såg bara framdelen och han bromsade jätteduktigt. Sen gick det hemåt och då orkade han inte se spöken mer.


Ja förrän vi var 100 meter från vår väg då vi får möte med en bil samtidigt som två motorcyklar kommer bakifrån. Motorcyklarna kunde ju liksom inte vänta och ta det lugnt utan de började ju passera oss och mötte bilen samtidigt. De kom rätt nära, bakifrån och inte direkt sakta så då dampade han och hoppade några gånger. Jenny tog tag i grimskaftet och röt så det blev inget mer än några skutt. Väl hemma i stallet var han genomsvettig. Klippdags.


Nej men även om han stökade lite så är jag faktiskt nöjd. Han försökte dumma sig och det gick inte. Kanske behövs några såna turer till och sen inser han kanske att det inte är någon idé. Får se till att alltid vara två när man kör. Och lugnar han sig vid körningen och skärper sig så kommer nog ridbiten falla på plats också.


Sen tror jag att han har massa överskottsenergi nu när jag inte rider. Han är ju van vid lösdrift också och står på box om nätterna. Tror han mår bäst av att hållas igång regelbundet så jag får försöka locka med mig Jenny ut och köra och när hon inte kan får jag löslongera eller tömköra så han får jobba. Ja tills jag kan börja rida igen alltså. Tror han blev förvånad när jag blev sådär arg på gårdsplan. Inte så jag slog och härjade alltså, bara röt till och tog tag i grimskaftet och markerade. Han såg lite fundersam ut där ett tag.


Så det var en bra dag ändå. Jag är ju lite knäpp men jag blir inte alls lika rädd i körning som i ridning. Jag vet att det är värre om det går åt skogen i körning men jag håller ändå huvudet kallt liksom.


Vi tömkörde Polly också som fick svänga lite. Hon reste sig och hade massa åsikter men till slut gick det bra. Vilken skillnad från Raffe. Hon är en liten 1,5-årig travare. Man har lite mer att säga till om när hon dummar sig. Raffe är ju ett kraftpaket så man rår inte på honom fysiskt alls. Men han är ju snäll och rar. Han fick pyjamas på sig så han inte fryser inatt. Får lov att klippa honom snart så som han svettas och är superlånghårig så han torkar ju aldrig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar