fredag 29 augusti 2014

Tömkörning på stubbåkern

Idag stod tömkörning på schemat. Jag kollade küren (dressyr) från VM så var inspirerad sen. Vi fick inte riktigt till några galoppbyten dock haha.
Nej men Eldas gick strålande. Han är så fin på töm, man ber om ett tempo så håller han det tills man säger nåt annat. Man måste inte jaga på honom, men inte heller bromsa honom. Han flyter på bara. Men han vill ju helst bara lägga in bogen istället för att böja på kroppen så man får försöka guida honom lite. Men fin är han!

Ella tömkörde Ramona också. Hon är ju en helt annan häst att jobba med. Dvs hon är lat och bekväm. Jag fick prova tömköra och fick jaga på henne hela tiden bara för att få henne hålla skritten på volt. Traven var ännu segare. Men jag tror att det känns så extremt för att jag gick mellan Eldas, som är jätteframåt, till en häst som man måste jobba med. Men när hon väl går på så är hon fin. Sen hade hon supersvårt för traven i ena varvet och protesterade rätt tydligt, men de flesta har väl ett dåligt varv och att jobba på volt tar en del. Vi rider ju mest ut också, får väl skärpa till oss kanske.

Jag är nöjd i alla fall. I morgon tänkte jag köra. Ska köra till den enorma stubbåkern och bara låta honom ösa allt han har. Jag tycker ju inte det är otäckt i vagn så då kan han få springa tills han tröttnar.

Vi tog lite bilder:








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar