söndag 24 augusti 2014

Ibland rider jag en påtänd ekorre

Ja, han ser ut såhär:

Kolla ansiktsuttrycket liksom. "Slääääpppp jag vill springa!!!!"

Vi var på bruksträning idag. Ella och Ramona var med. Ramone betedde sig som en rutinerad häst. Hon bara gillade läget liksom. Lunkade fram och var inte så bekymrad.
Eldas betedde sig som... ja ni ser ju bilden. Han hade två lägen: halvsova eller fullt ös. Stod vi still så stod han bara och halvsov. Inget trampande eller nåt. Så fort jag bad honom röra sig så var det fullt ös. Pinnar och bollar flög åt alla håll. Jag gjorde sån där grej när man tar i en tygel och bara håller den så snurrar dom och stannar. I vanliga fall snurrar han kanske max 2 varv. Idag var det väl 32. Jag var helt yr.
Men det är ju inte hans fel. Han har inte blivit riden på en vecka sen åkte vi dit. På tävling är det ju framridning och man kan vara där lite innan. Nu blev det direkt ur transporten och ut på banan bland massa hästar.
Jag hoppade faktiskt av och ledde honom runt det första. Orkade inte bråka med honom. Sen var han styrbar, även om det var stressigt. Den vackra ögonblicksbilden är trav genom portar. Lugnt och fint.

Ella fick kämpa med Ramona som vägrar gå i vatten. Fina flickor blöter inte ner fötterna bara sådär. Så Ella fick gå igenom vattnet och då fick hon med sig Ramona. Annars tyckte jag Ramona skötte sig strålande. Första gången på ny plats med nya hästar och hon brydde sig inte för fem öre. Skrämselhinder, flytta saker, halter osv.. inga problem! Vattnet var svårt och hon var lite för okoordinerad i portarna. Men det är ju småsaker. Så duktiga både hon och Ella!

Skulle det här vara läskigt sa du?


Nej jag vill inte gå i

Mjaaaa

Kanske..

Okej skynda dig!


Skrämselhindret gick bra här också och han är faktiskt rätt fin i sitt fula träns (nej jag ville inte vara med)
Pixie var så hiskeligt trött i morse. Jag gick upp på toa och hon låg kvar i sängen och grät. Så jag lyfte ner henne och ut på trappen. När hon kom in sprang hon upp till övervåningen 3 gånger för att få med mig till sängen. Till slut gav hon upp och lade sig i soffan och pep av missnöje. Det är faktiskt inte lätt att vara morgontrött.

Imorgon har vi tidig morgon igen. Ska träffa fru doktor kl 9. Usch vill inte. Sen ska jag köpa med lite spån hem till stallet. Eldas kissar ju överallt hela tiden så det går åt en hel del. Sen ska det ridas. Startskottet gick idag igen ju.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar