måndag 11 augusti 2014

Herregud bara skjut mig

Jag blir så inåthelsike provocerad av rättshaverister. Personer som utan något som helst belägg presenterar "fakta" och "sanning".
Jag hamnade i en diskussion gällande Länsstyrelsen. En människa, som engagerar sig i anmälda djurägares kamp mot Länsstyrelsen, slänger ur sig påståendet att de flesta ärenden som Länsstyrelsen handlägger handläggs felaktigt.
Okej, jag vill då gärna veta hur hon vet det, eftersom det är en "sanning". Kan hon lägga fram något? Nej.
Istället börjar människan rabbla lagtexter, JO-anmälningar, tolkningar... bla bla. Jaha? Inte svar på frågan. Min fråga är enkel: kan jag få se underlag på att majoriteten av alla ärenden hos Länsstyrelsen handläggs felaktigt?
Nej, då rabblar vi lagar igen och tycker jag ska läsa lagarna och nåt yttrande. Happ.. står det i lagtexten hur många av Länsstyrelsen ärenden som handläggs felaktigt? Nej inte så mycket.
Jag provar med något enklare som: vet personen hur många ärenden Länsstyrelsen handlade 2013 tex? Hur många av de ärenden blev överklagade? Det verkar väl enkelt?
Nej det vet människan inte. Men alla ärenden hon läst och diskuterat har ju varit felaktiga så då är det så. Alrightythen.... I tråden har ett par människor skrivit att de haft besök av Länsstyrelsen och de har inte hittat några brister. Men tydligen existerar inte såna ärenden.

Det går runt, runt, runt och runt lite till. Personen fortsätter rabbla sånt som inte hör till frågan. Min fråga är skitenkel: hur "vet" hon att majoriteten av alla ärenden hos Länsstyrelsen handläggs felaktigt? Inget svar på den nej.

Jag klarar inte av såna människor. Antagligen är det för att jag själv jobbat inom myndigheten och vet att klienters "sanning" ofta ligger en bit ifrån den verkliga sanningen. Eller kanske är det för att jag helt enkelt inte är dum i hela huvudet.

När jag pluggade på universitet hade vi en kurs som hette kritiskt tänkande. Där fick vi lära oss källgranskning och att inte bara köpa saker rakt av. Så säger någon till mig att majoriteten av Länsstyrelsens handläggning av ärenden är felaktiga då vill jag se någon form av underlag på det. Alla människor borde gå den kursen.

Det som gör mig frustrerad är också att det finns människor som köper sån "info" rakt av. De tror på "Sanningen" att majoriteten av ärenden handläggs felaktigt. Bara för att en människa på nätet säger det.
Rätthaverister är så insnöade i sin verklighet så de märker inte hur absurt det är. De skapar hemsidor på nätet i sin jakt mot myndigheterna, spyr ut sitt hat. Det finns olämpliga mammor, som är uppenbart olämpliga, som spyr ut sitt hat mot soc, istället för att förändra livssituationen för barnen.

Jamen sådärja. Lite inträngd i ett hörn tar personen till: hur vet du att de handläggs korrekt? Hon kan inte ge svar på min fråga, då försöker hon styra om fokus till mig. Hon insåg väl att hon gjorde bort sig. Jag vet inte att de handläggs korrekt så jag har inte gått ut och sagt att det är sanning, Jag tror att majoriteten handläggs korrekt, men jag vet ju inte. Jag tror misstag begås, jag tror det finns inspektörer som absolut inte borde jobba där, jag är inte blåögd. Men jag tror fortfarande att majoriteten av fallen är korrekta. Får jag se bevis på annat så hade jag fel helt enkelt och då vore det förjävligt.

Jag borde veta bättre än att ge mig in i såna diskussioner eller hur? Det är inte bra för blodtrycket. Samtidigt kan jag inte bara låtsas att det regnar när man svartmålar en myndighet och hittar på egna sanningar. Jag måste lära mig acceptera det jag inte kan förändra helt enkelt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar