tisdag 24 juni 2014

Med stenskott i ögonen

Jag och Eldas tog en tur med vagn idag. Känns som jag aldrig kör nu för tiden, bara rider. Fast att köra är inte lika roligt att göra ensam som att rida. Nåväl, vi kom ut på tur idag i alla fall. Jag valde väg och Eldas valde tempo, mycket spring blev det. 

Han börjar inte trava utan lov, så jag ber om trav och sen får han väl springa i det tempot han vill och så långt han vill, eller nästan i alla fall. Han gör ju inget annat än springer. Dessvärre hade jag glömt glasögon så i det högre tempot blev jag lite tillfälligt blind. Han fick inte springa på riktigt som han skulle vilja alltså men det sprutar grus utan bara helsike. Brukar alltid ha glasögon och scarf så man kan skydda ansiktet lite. 

Eldas var piggelin i alla fall. Duktigt svettig var han när vi var tillbaka också. 


Det blev 1.1 km på en timme ungefär. 37,5 km/h som snabbast. Jo jag kom ihåg att dra igrån programmet på telefonen. Bra av mig! Medelhastigheten låg på ungefär 9 km/h, men jag glömde stänga av programmet direkt vi var tillbaka i stallet så det blir ju liite missvisande, men på ett ungefär i alla fall. 
Vi motionerade lite kossor också:


Vovvarna var med också. Pixie i fint linne.. hon har en sårskorpa jag inte vill att hon ska klia bort.


Hundarna höll vakt så Eldas kunde äta lugnt


Ja det var det. I morgon blir det nog en liten ridtur. Jag skulle ha varit med på P&J men skulle ha behövt hoppa lite mer innan dess. Blir lite svårt när man inte vill dra iväg och hoppa själv, vill ha sällskap med mig ifall man ramlar av. Men då är man ju beroende av att någon annan kan och vill följa med och hoppa. 

Så, det blir inget i morgon. Kikar nog på Virre istället så kanske vi kan komma iväg nästa vecka istället. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar