måndag 23 juni 2014

Älskade, älskade, världens bästa hund!

Det gick bra hos veterinären idag. Vilken bra veterinär för övrigt! Jag rekommenderar verkligen Örebro Djursjukhus, ute vid Rusta ungefär. Kunniga och trevliga, fräscha lokaler och inte allt för dyrt.

Mitt besök gick på drygt 4000 och försäkringen täckte dryga 2000. Men då var det röntgen (typ 5 bilder) laboratoriekostnader, dom skickar iväg på analys, ultraljud av hela buken, höll på i 20 minuter typ och sen en allmän genomgång också. Visst veterinär är svindyrt, men jag tyckte nog det var rätt okej. Röntgen är dyrt!

Hursomhelst. Zaxon var superduktig! Älskade, kloka vovve! Han sprattlade lite när vi skulle vända honom inför röntgen, men väl på plats så låg han still. Han fick ta bild på båda sidorna bröstkorgen och sen en när han låg på rygg. Att ligga på rygg sådär var inte så populärt.

Sen var det ultraljud. Magen rakades och han undersöktes ordentligt från båda sidorna. Pälsklingen låg helt still! Sen skulle veterinären ta prov på knölarna också, hon stack 3 gånger för att få prov på lite olika ställen och Zaxon rörde inte en min. Jag hade nog blivit lite ledsen om någon kört in 3 nålar i min mage.

Domen då: jo det såg okej ut. Den stora knölen hängde inte fast vid något organ och verkade inte ha någon blodförsörjning så antagligen är det en fettknöl. Den såg jämn och fin ut. Hans mjälte hade en mörkare fläck och man kunde se att det fanns blodcirkulation där, men mjälten i övrigt var jämn och fin. Inget förstorad eller så. Lever, njurar, tarmar och urinblåsa såg fint ut.

Så vi ska vänta på resultatet av vätskan som testades. Hon tyckte att det som kom ut var typiskt för fettknöl, men det finns en speciell sorts fettknöl som är elakartad så därför dubbelkollar man. Gällande mjälten kommer vi hålla koll på förändringen. Vi kommer åka på ultraljud var 4:e månad ungefär. Hon tyckte det kunde vara värt att operera också eftersom han är så himla frisk i övrigt. Men om inte förändringen växer eller mjälten påverkas på annat sätt så får den vara där den där.

Det känns skönt. Jag var så inställd på cancer, så inställd på att det var sista sommaren. Jag har gråtit av ångest flera gånger. Dumt.. kanske har 2 år kvar liksom. Dumt att gråta nu då.

Min duktiga hund... han fick så mycket beröm för att han var så snäll och lugn. Jag blir så stolt över honom. Han blir alltid populär hos veterinären. Ett par gånger har han fått användas när praktikanter varit på plats så har Zaxon fått vara lite "testhund" att känna och klämma igenom. Han är så lugn och fin, står helt snällt och bara är.

Nu fick han leverpastej när vi kom hem och alldeles nu ligger han i sin fåtölj. Han är faktiskt lite småhalt idag. Igår kväll hörde jag kattslagsmål och då var det en främmande katt som flugit på Fjant ute på VÅR trapp.Kattjävel! Då släppte jag faktiskt ut hundarna och sa "buss på". Tror Zaxon sträckte sig lite. Det är ingen fara, han är stel bara.

Oh.. när jag kom hem hade jag fått tillbaka 400 kr på någon trafikförsäkring. Tack för den!
Sen hörde jag ett högljutt jamande, ett lite speciellt läte. Jag anade misstankar och öppnade dörren lite på glänt bara. Jodå där satt Bebis med en mus i munnen. Tyvärr fick han inte komma in och dela med sig, men den ligger nog på dörrmattan och väntar.

Kanske borde åka och köpa en lott idag egentligen, men man sa nog inte pressa ödet för långt.
Nu ska vi slappa i soffan. Senaste dagarnas stress över Zaxon har satt sig i kroppen, men nu kan vi slappna av en stund till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar