onsdag 25 januari 2012

Förlorad Skönhet - Katies vänner

Jag hittade en spännande och gripande serie på TV4 play. Den handlar om Katie Piper, en f.d fotomodell och tv.personlighet som blev attackerad av sin pojkvän. Pojkvännen våldtog henne och fick senare en bekant att attackera Katie med syra, vilket gjort att hennes ansikte idag är vanställt.

Serien följer Katie när hon jobbar för att få till en stiftelse för personer i hennes sits. Hon träffar i serien personer med brännskador eller medfödda skador. Målet med stiftelsen är att hjälpa personer med liknande erfarenheter att hjälpa varandra, finnas till stöd och även samla pengar för att ge människor den bästa vård man kan få.

Katies eget öde är verkligen helt otroligt. Jag tycker hon är oerhört stark som kämpar på och inte bara lägger sig ner och blir bitter på livet. Det ger lite perspektiv på tillvaron ändå. Hon har varit med om en sån sak men vägrar slås ner, hon vägrar ge upp hoppet om män, hon dejtar, hon syns. Ja jag vill bara tipsa, serien är ganska tankeväckande på många sätt.

Katie Piper ska ha gjort en dokumentär om hennes väg genom alla operationer också. HAr inte sett den själv men den går nog att finna för den som söker.

2 kommentarer:

  1. fin blogg! :) lust att vara med i min dagens blogg? Kram!

    SvaraRadera
  2. tack för tipset, skall definitivt kolla in denna serie!

    SvaraRadera