torsdag 31 juli 2014

Provridning på gång

Nej inte jag, men jakten på medryttare/fodervärd/halvfodervärd till Nahjar är igång. Han kom ju hem hastigt och lustigt. Det är en sjuk historia som jag gärna skulle delge er, men vill inte sätta Cissi i trubbel. Nu är Nahjar hemma i alla fall och Cissa har bestämt att han får vara hemma nu. Han har hamnat i kläm så mycket hos fodervärdar som kommit på att det kanske inte är så roligt att ha egen häst så nu får han landa. 
Men Cissi har ju inte riktigt tid med en häst till. Hon har ju Manny och nu har Ella fått hem sin foderhäst så hon rider inte Manny. Sen kan Felicia behöva lite hjälp när hon rider Lilleman och ja, hjälp behövs med Nahjar helt enkelt. Men Cissi vill ha honom hemma men rätt person/er får ha honom som "egen" bara han står kvar i stallet.

Så igår var en tjej där. Provridningen var inte helt ultimat då vi inte hade sadelgjord som satt sådär jättebra så sadeln låg lite sådär still, men tjejen klarade det finfint. Nahjar skötte sig och var jättesnäll och jag hoppas tjejen gillade honom. Det är ju svårt att bestämma efter bara en ridtur. Ibland kan man behöva få pyssla lite på egen hand så man känner av hur kemin är. Men tjejen verkade jättetrevlig och duktig så hoppas får vi göra.
I morgon kommer en bekanting till mig ut och provar också, då första tjejen gärna ville ha någon mer med på Nahjar. Så får vi se hur det går då.

Som ni ser överlevde flughuvan en natt iallafall. Får väl se om den sitter kvar idag också. Ikväll blir det ett "riktigt" pass. Känns att jag inte ridit seriöst på en evighet. Jag flamsrider mest när jag rider ute. Även om jag försöker skärpa till mig bitvis så blir det inte alls som när man tar ett pass på banan. Jag får skärpa till mig där. De hade skickat flugtäcket också så förhoppningsvis kommer det i morgon. Det är inte mycket liv kvar i täcket han har på sig nu. Det är helt uppsprucket i ryggen och maggjorden hänger i ett spänne. Men det håller nog någon dag till. Manny hade gjort slarvsylta av sitt. Det är ju tacksamt. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar