söndag 27 juli 2014

O regnet det bara öser ner....

Jag tror det var igår jag sa att det skulle sitta fint med lite regn. Så gräsmattan och betet får sitt. Jamen varsågod fröken! Här ska du få regn tills du drunknar. Vi hade åska/storm/hällregn. Mina stackars växter har blåst omkull och blivit mosade av regnet. Det är sjö härute.


Typiskt för idag kommer världens bästa Karin på besök, Har saknat henne ju! Vi skulle ridit senare ikväll men vi får ta det i morgon. Hon skulle stanna till tisdag. 

Tänkte på Ella och hennes pålla förut. Vad mysigt att ha egen häst att bara gulla med. Även om jag har Eldas mycket så är han ju inte "min" och det skulle kännas lite konstigt att åka till stallet för att bara gosa, eller smörja näsan med solskydd, eller klappa lite. Har man egen häst kan man ju göra sånt. Som medryttare känns det lite som att "här kommer jag och tar hand om din häst för jag gör det bättre". Ja ni fattar hoppas jag. Tror inte Cissi skulle invända, men det skulle kännas lite knepigt. Jag tar redan "för stor" plats för att vara medryttare. Man får ju hålla sig på mattan lite så man inte blir jobbig. 
Dessvärre fixar jag ju inte att ha helt egen häst. Jag har försökt ha foderhäst och det funkade inte bra helt enkelt. Jag hamnar i svackor i måendet där jag inte kan ta det ansvaret. Är man medryttare kan man "försvinna" en/ett par veckor där man inte har energi. Har man egen häst måste man ju kunna ta ansvaret varje dag. Av den anledningen kommer jag nog aldrig kunna ha egen häst eller ha häst på foder. Det känns trist, men man måste ju vara realistisk. Baksidan med att vara medryttare är osäkerheten. Man vet ju faktiskt inte vad som händer i framtiden. Hästen kan säljas, någon annan kan komma in och "ta över", hästen kan få annat användningsområde. Det är osäkert. Man vet inte hur det ser ut om ett halvår egentligen. Visserligen kan det väl vara lite så med foderhäst också. Det finns väl ägare som helst plötsligt velat hämta hem sin häst, eller för den delen fodervärdar som helt plötsligt lämnar tillbaka en häst. Men fodervärd är ju mer stabilt.
Ja, jag saknar det där med egen häst lite. Åka ut till stallet och göra en fläta i manen och inget annat. Bara pyssla och mysa, ha full koll på vad som ska göras och inte göras osv. Men jag är grymt tacksam över läget med Eldas som det är idag. Han är en toppenhäst och Cissi är en toppenmänniska. Så jag är glad så länge det varar. 

Nu verkar åskan ha dragit förbi det värsta. Jag är ganska duktigt åskrädd så inte helt imponerad av vädret. Tack och lov har jag två hundar som inte ens lyfter ett öra, de bara snarkar sig igenom allt. 

Hoppas ni får lite regn på gräsmattorna ni också. Vi behöver ju inte behålla allt för oss själva. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar