lördag 12 juli 2014

Mer massage åt hästarna!

Ja igår bar det av till Ingers stall där hon fått besök av en riktigt duktig equiterapeut. Eldas och jag var där i februari och lossade på hans låsning i halsen/bogen. Nu fick hon kolla igenom korset på honom. Han är lite sned och går lite ojämnt, tar längre steg med ena benet. 
Linda kollade igenom honom och tyckte det var muskulärt. Att antagligen kommer det av att han fått loss det som satt i halsen och nu skulle resten av kroppen hänga med. Man kan ju se att han är ojämnt musklad också.
Hon manipulerade en hel del i bakre delen av ryggen på honom. Det knakade och knäppte rätt rejält.
Sen fick vi så mycket beröm så jag nog växte två meter. Hon tyckte han blivit kanonfin i kroppen. Jättefin i hullet, bra musklad. Det i halsen hade inte alls kommit tillbaka så hon var supernöjd med stretch och hur jag ridit honom. Hon sa att det var vanligt att stelheten var tillbaka igen efter ett tag för att ägarna inte hållit efter. Men Eldas fick superberöm! Jag skulle fortsätta jobbat som jag gjort, inte ändra ridning eller nåt. Bara lägga till lite massage och stretch av musklerna längs ryggfilén. Hon trodde den svaga sidan på korset skulle hinna ikapp. Åh, blev så stolt! Hoppas Cissi känner sig nöjd också. Nu vet hon ju att jag åtminstone inte rider Eldas i sämre form.



Manny fick också följa med. Han har inga problem, men Cissi ville få honom genomgången eftersom han sätts igång ordentligt nu. Han fick betyget "fräschast häst för dagen" Han var lite stum i muklerna här och där, men Linda sa att det var ganska typiskt quarter. Det var lite roligt att se skillnad på hur Eldas och Manny reagerade på behandlingen. Eldas reagerar ganska stort, skjuter rygg ordentligt, knäar till ibland. Manny ryckte mest till lite. Nu har ju Eldas lite problem förstås, men det var ändå intressant. Det var en del rasbetingat också. Quarter är lite stummare i sin muskulatur medan kallblodstravare är lite mer åt fullblodshållet i muskulaturen. De är helt enkelt byggda för olika jobb så det är ju logiskt.

Manny fick massage, akupunktur och laserbehandling och han verkade rätt nöjd med det hela och Cissi har fått bekräftat att det inte sitter några låsningar eller skit i kroppen på honom. 

Det var en bra dag. Eldas fick faktiskt stå idag. I morgon tänkte jag bara skritta ut en sväng så han får ta det lite lugnt när hon gått in och behandlat sådär. Nästa vecka är det väl full fart igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar