fredag 25 juli 2014

Jag har badat!

Jajamen, plötsligt händer det! 2 dagar i rad faktiskt. Jag, Cissi, Ella och Daniel har badat. Cissis barn är på semester hos mormor och morfar annars hade såklart de också fått bada.

Idag fick Ella hem en foderhäst också. Kommer bli SÅ bra! Det var en riktig jätte. Stod 167 i annonsen men den kändes verkligen helt gigantisk. Fast Ella är ju typ 180 så hon tyckte den var lagom. Ramona heter pållen och Ella funderar febrilt på ett smeknamn. Älgen var tydligen inte aktuellt *s*

Nej men hon var jättefin. Stor med stora öron, men inte så lång rygg ändå så hon såg proportionerlig ut. Hopsläppet gick extremt odramatiskt. Det blir hon och 4 grabbar, eftersom Nahjar plötsligt och lustigt kom hem igen. Men det är en annan historia.
Lilleman blev jättekär direkt. Ingen orkade engagera sig och jagas, det var väl för varmt. Ramona var varken ranglåg eller hög i rang. Hon brunstar som en tok. Så hon står och kissar, flörtar och blir sen sur och skriker. 3 pojkar bara hukar och går undan när hon skriker. Eldas blev arg och vände arslet åt henne och slog. Men det är väl det enda. Hon får vara med i lösdriften, hon får hänga med gänget och ja. Det är lugnt. Blir nog en harmonisk flock tror jag.

Jennys två travare har ju flyttat vidare, men det kom två andra som tog deras plats så antalet är samma. Nahjar har eventuellt redan en medryttare/halvfodervärd på gång. Han kommer få stanna hemma nu stackaren. Det är synd om honom ju. Han är världens goaste häst, men de som haft honom på foder har varit unga tjejer som tröttnat. Och ja, det är inte bara guld att ha egen häst.

Så snart kan vi rida 4, kanske 5 samtidigt. Blir så mysigt med massa ridsällskap och stallsällskap. Då kommer man få lite nytändning igen. Fast just de här dagarna har det varit vidrigt varmt och det känns helt enkelt inte snällt att tvinga hästarna att svettas nu. Även om man skulle rida vid åtta är det ju varmt. Då får man väl rida runt tio eller nåt.

Men i morgon ska vi rida faktiskt. Jag på Eldas, Cissi och Manny och Ella på Ramona. Det kommer se ut som jag och Cissi rider på två små ponnys bredvid de där två. Fast först ska vi nog göra lite nytta på gården, om man orkar i värmen.

Ni får bilder på Ellas snygging senare, jag glömde kameran hos Cissi såklart. Sov gott i värmen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar