fredag 18 juli 2014

Flyveil + knäpp häst = krama hals

Jag hade gjort om flugörongrejen lite, klippte hål för luggen. Jag tänkte att jag väl ändå sparar flyveil delen, den viftar ju bort lite odjur. Jorå det gör den, dessvärre gör den monster av hela världen också.
Idag har vi tvärnitat i full trav. Det har aldrig hänt förr, han brukar bara springa en liten omväg för det läskiga. Idag nitade han och jag hängde på halsen. Hade han gjort som de flesta hästar brukar göra: lägga i lite backning eller vända bort från det otäcka, då hade jag åkt av. Men Eldas nitade och gick sen framåt så jag kunde kravla mig upp i sadeln igen.

Sen nitade vi en gång till och efter det tyckte jag det kändes onödigt att trava i något högt tempo alls.

Allt var otäckt, han knäade hela tiden, skuttade hit och dit och gick på tvären. Jag hoppas det var flyveilen som spökade så han inte fått en knäpp. Jag har ju ridit lugnt nu efter han fick massage, han kanske har överskottsenergi och behöver blåsa ur sig lite. Det är inte så lätt om han ska tvärnita dock. Vi får se i morgon. Nu har jag klippt av trådarna i alla fall så nu är det bara en öronhuva. Fast till skillnad från de virkade så kan han ha luggen framme som vanligt. 


Flughuvan var förresten på plats idag också. Lite småhål längst ner men det får man nog räkna med. Nätet är så tunt i den här modellen. Mannys satt också på plats. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar