onsdag 2 juli 2014

Pay and jump - vår debut

Ja idag kom vi då ut på vår P&J. Vi är ut mest för att Eldas ska bli lite van att komma ut på saker och inte stressa upp sig så mycket.

Så vi kom dit och gick banan. Sen var det dags att börja rida. Eldas var lite spänd först på framridningen i ridhuset. Han sprang mest och lyssnade sådär, men ändå 1000 gånger bättre än första gången vi var ut.

Sen kom ovädret. Det blev ösregn med hagel och världens åskoväder. Strömmen gick och tävlingarna tog paus. Alla stod i ridhuset och försökte undgå värsta regnet. Så Eldas är inte åskrädd och inte rädd för att vara i ridhus när regnet smattrar mot taket. Han skuttade till två gånger, först när strömmen gick så det blev mörkt och en gång när det blixtrade så hela ridhuset lystes upp. Annars stod han bara där, i ett ridhus fullt med folk och hästar. Han stod helt still, vem kunde ana det?

När jag skulle rida hade det värsta regnet börjat avta. Vi kom in på banan och Eldas var jur cool som helst. Vi tog oss igenom 40 cm utan minsta tvekan, så vi efteranmälde oss till 50 cm.

I 50 cm börjar man med oxer. Oxerhinder är skitläskigt. Men vi tog oss igenom 50 cm också. Inga känguruskutt, ingen tvekan, bara rakt på och över.

När vi var färdiga hade solen kommit fram. Virre skulle rida 60 och 70 cm så vi stod och tittade på henne. Eldas typ somnade. Han ställde sig på en plats och rörde inte en fena. Alltså.. när vi var på första brukstävlingen var han typ hysterisk. Han var genomsvettig av stressen, kunde inte stå still alls. Nu stod han där, vilade på ena bakbenet och underläppen hängde.

Alltså han är fantastisk, det är helt galet vad han är duktig!

Om han bara kunde sluta kissa och bajsa i transporten vore det guld.

Bilder!

Ser väl bra ut?

Inte så snygg landning kanske

Skutt

Gu så fint!

Ingen tvekan alls

Här ser vi nästan lite proffsiga ut

Här ser han ut som en islänning i tölt typ

Vi kan hoppa långt

och vi kan hoppa högt

och vi kan hoppa oxer

Ja såhär stressad var herr häst då.

Trött

Tröttast

Bjussar på en Virre också, 70 cm med Titio

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar