söndag 23 januari 2011

Styckmördade Eva Magnusson, Örebro

Sörbyområdet kan vara
intressant i utredningen

Örebro

Runt utredningen om styckmordet på Norakvinnan Eva Magnusson finns uppgifter om att polisen, förutom Kilsbergen, också är intresserad av Sörbyområdet i Örebro, både genom helikopterspaning och annat sökande.

Stämmer det?
– Vi söker information på många sätt. Vilka områden utöver Kilsbergen vi är intresserade av vill jag inte svara på, säger Örebropolisens informatör Mats Nylén.
NA fick förra veckan uppgifter om att polisen sökt i rishögar i skogsområden vid Sörby. Men det tillbakavisades av polisen och förklarades med att man sökte ett trafikskadat rådjur. I veckan har uppgifter kommit om att polishelikoptern cirklat över Sörby. Men polisen hänvisar till att helikoptern kan ta olika vägar då den ska tankas.
Utredarnas uppföljning av tips från allmänheten fortsatte på olika sätt under fredagen, genom arbete både inom- och utomhus. Det fortsätter också under helgen.
Tips efterlyses
I början av veckan efterlystes ytterligare tips från allmänheten om den vecka då Eva Magnusson försvann. Hon anmäldes försvunnen 29 december. Det är bland annat de tipsen som nu bearbetas.
Rikskriminalens gärningsmannaprofilgrupp har ännu inte lämnat svar till Örebropolisen.
Gruppen var förra veckan i Örebro.
– Vi väntar svar i nästa vecka, säger Mats Nylén.
I profilgruppen finns experter som gör en samlad bedömning av hur en gärningsman bakom ett styckmord agerar.
51-åringen nekar
51-åringen som häktats misstänkt för mordet nekar. Att gruppen kom till Örebro mitt i utredningen, och med en person häktad, har väckt frågor om oklarheter i utredningsarbetet.
Men polisens informationschef Torbjörn Carlson hävdar att polisen vill använda gruppens samlade expertis och att det inte är något konstigt med det.

Källa: nerikes allehanda.

Följer ni utredningen? Jag läser lite varje dag. Tycker det är helt vidrigt och hoppas de anhöriga får svar på vem och varför. Hur kan man stycka en annan människa? Jag fattar absolut hur man kan, i stundens hetta, döda någon. Men att planera ett mord är så overkligt. Att stycka en människa är så bisarrt så det kan jag inte ens tänka mig. Att gå runt med en påse och veta att ett huvud ligger däri liksom. Helt jäkla sanslöst. Personen som gjort det måste ju vara bra jäkla sjuk. På nåt sätt hoppas jag att den häktade är oskyldig och att nån yrkeskriminell gjort det. Mest för att det är så ofattbart att en “vanlig” människa är kapabel till såna handlingar. Att en “vanlig” människa kan visa sig vara ett monster. Om det nu är han.. hur ska hans barn må? Hans sambo? Kul att veta att man bott med en man som är kapabel att stycka en människa. Usch.. Hoppas på ett slut på hela historien snart och skänker en tanke till alla anhöriga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar