onsdag 1 april 2015

Livet är verkligen orättvist ibland.

Jag snöar ju inte på saker ibland och just nu är det trådar om att försöka få barn som gäller. Jag har aldrig fattat hur mycket jobb som ligger bakom när det inte funkar som det ska. Man mäter ägglossning, bokar in sex så det ska pricka, gråter när mensen kommer.

De är så fina, stöttar varandra, gläds med varandra och sörjer med varandra. Ibland hoppar någon ur tråden för att denne blivit gravid och några veckor efter kommer dom tillbaka när det inte gått bra.

Då tycker jag världen är orättvis. Här finns det människor som kämpar, som varje månad slits mellan hopp och förtvivlan, sen finns det de som har ett fylleligg och blir gravida. Människor som absolut inte borde ha barn som ploppar ur sig barn som om de inte gjorde annat. Vi har ett par i min hemstad, både är missbrukare sen många, många år. De klämmer fram unge efter unge och alla blir omhändertagna för att de ju inte kan ta hand om några barn. De är väl uppe i 10 barn vid det här laget. 10 barn som ska leva i fosterhem, som har föräldrar som är allt annat än lämpliga. Sen finns det de som försöker i åratal för att få barn. Ett älskat barn som kunde få en stabil familj och föräldrar som ger all omvårdnad barnet kan behöva. Det är fasen inte logiskt någonstans!

Till något annat. Dagens smågnäll:
Gå på apoteket samtidigt som sjuksköterska inom hemsjukvård. Jamen hurra. Hon ska ju inte ha 100 mediciner, mediciner som ska blandas och 3 miljarder recept. Det tog inte alls precis hur länge som helst. Precis innan min tur i andra kassan står en dam och velar om huruvida hon ska köpa en medicin eller inte. Hon är ju lite krasslig men.... Gaaah! Noll tålamod.

En extrakram till den finaste, starkaste och klokaste Cissi som finns. Nej livet är inte rättvist ibland.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar