fredag 17 april 2015

Min gudasnälla vovve

Idag bestämde jag mig för att klippa Zaxon. Han helklipps inför vår och sommar varje år. Jag lånade klippmaskinen till häst. Den maskinen uppskattade inte Zaxons underull kan man ju lugnt påstå. Den hade problem med att komma igenom pälsen, men med lite våld och mycket olja så gick det. Vi satt i minst två timmar och Zaxon var så snäll hela tiden. Han är verkligen en pärla! Just nu ser han rätt skabbig ut dock. Han gör det såhär direkt efter klippning när det blir lite ojämnt, man kan se märken efter maskinen osv, men sen blir det så fint. Ska jämna till lite med lilla maskinen i morgon, orkade inte mer idag.

Dessvärre fick jag lov att klippa kortare än jag tänkt. Maskinen orkade helt enkelt inte klippa med de längre bladen. Den orkade väl inte kamma igenom underullen. Så Zaxon får nog använda sin fleeceväst lite nu innan vårvärmen återvänder. Men det dör han ju inte av. Han blev pigg i alla fall.

Nu är vi dock båda döda sillar. Jag har ont i nacke/axel efter att ha hållit i klippmaskin flera timmar. I morgon är hyfsad tidig morgon då jag och Eldas ska på polishästträning. Ska bli SÅ kul! Jag kommer vara helt död sen på kvällen, Eldas också säkert. Det är inte fysiskt krävande, allt sker i skritt, men mentalt kommer det ju kräva en del av oss båda. Men så nyttigt.

Nu ska jag nog faktiskt ta med pälsbollarna i säng. Nu kanske Zaxon stannar i sängen hela natten också. I morgon ska han få dusch, han var ganska mjällig och läskig i hyn under all päls.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar