onsdag 9 juni 2010

Vi gör framsteg

Imorgon blir en lite halvsoft jobbdag. Kurs hela förmiddagen o möte på eftermiddagen. Gutt!

Nyss hemkommen från stallet. Inga hästar fanns i hagen så jag blev lite rädd när jag kom, men det var bara stallägarna som tagit in hästarna och börjat borsta dom inför dagens äventyr. Service va?

Så vi tog upp Garre på löshoppningsäventyr o fru stallägare o Dido följde med som åskådare.
Garre kom minsann ihåg vad det hela gick ut på och hoppade som om han aldrig gjort nåt annat. Så vi startade på 40, sen 50, sen 60, sen 70 o till slut hoppade han 80 cm och var högt över. Han hoppade lätt en meter utan problem. Efter 80 sänkte vi ner till 50 så fick han ta ett enkelt sista skutt också. Duktig är han! Han tycker det är svinroligt, han laddar som en tok, kommer fint i trav innan, går över i galopp och hoppar stort och fint. Även om han kom knasigt på förstahindret så fixade han andra. Så roligt att se! Mellan varje hopp får han komma in i mitten för lite gos o godis.

Efter det tog vi tag i fru stallägare o Dido. Vi hade lite ridlektion där trav över bomar och lite serpentinridning ingick. Som avslutning lite galopp. Båda två skötte sig bra. Dido gör ju inte mer än nödvändigt så man får jobba ordentligt men det gick ju bra. Tror någon kommer ha ont i benen imorgon.

I stallet igen härjade vi lite med Garre. Vi passade på när han fått jobba så vi la saker på honom, ruskade i träd, jag kastade upp en tröja på hans rygg osv. Sen klängde Jenny på honom och som avlutning kastade jag upp henne på hans rygg så hon hängde fritt. Allt gick bra, han tog det lugnt. Visst kikade han lite, men inte mer än så. Det har ju verkligen hänt massvis med saker sen vi började där. Dels har han nog fått lite förtroende för oss, men sen har han ju börjat tagga ner lite också. Han kan skvätta till och hoppa undan men lugnar sig snabbt och tittar vad man gör istället. I början fick vi knappt ta i hans huvud, man kunde knappt gå bakom honom osv. Nu går det att tränsa utan problem, kan peta på honom med kvistar överallt, slänga upp jacka på honom. Det är helt otroligt vad han utvecklats på så kort tid. Det är väl därför det är roligt med unghästar också, de är så formbara fortfarande.

Sådär, en dusch på det här kanske? O sen sängen.. var så guldbra i stallet idag igen. Det är ju så det ska vara.

1 kommentar:

  1. Terese! Jag kan ha lektion för dig på Dido i sommar! Träna inför ridlägret! :D (jag alltså) men du kommer undan billigt om du vill ;)
    Jenny också förstås! Blev ju inge med Rovis och Maja..

    sv: Ja känns tråkigt.. men älskar ju min sötepålle! :( vet inte hur jag ska göra...

    SvaraRadera