söndag 6 juni 2010

MysTuvalurv

Dagen började ju sådär. Satt i soffan när jag kände att det rann något på överläppen. Jag är inte snorig men torkade lite och handen blev röd av blod. Det bara fortsatte rinna och jag fick lite halvpanik. Jag har småblött förut men det här bara liksom strilade som en flod konstant. Jag har blodfobi också så paniken var nära. Ringde mamma och fick lite lugnande ord och kunde sen vänta ut det hela. Har inte blött nåt mer iallafall.

Sen drog jag till Virre. Vi skulle köra häst idag hade vi tänkt. Så vi tog Tuva på långtur och det gick kanon. Hon var verkligen skitduktig! Vi fick åka gamla e18 en bit, körde då bland annat i rondell hehe.. sen förbi flygplatsen där några glada hoppade fallskärm. Det var inga större katastrofer alls. Tuva var lugn och behaglig hela vägen. de enda monster hon såg bestod av en traktor och några stenar. Myshäst!
Hon fick sig en skön dusch i stallet sen och njöt för fullt när hon slutligen fick rulla sig i hagen o bli skitig.

Imorgon ska jag till tinkrarna. Tänkte testa mitt bettlösa på Dido. Har ett hackamore också men det känns lite skarpt i överkant på en häst som varken är framåt, pigg eller stark. Man skulle i stort sett kunna rida ut i grimma så varför sätta på nåt med hävstångseffekt? Så nej, vanligt bettlöst ska jag testa. Varför? Tja för att det är bra att variera bett lite. I ridningen byter jag mellan ett vanligt rakt tränsbett och ett 3-delat och nu bettlöst om det går bra. En del tandläkare säger att man helst inte ska rida på samma bett mer än 2 dagar i rad men det kanske är lite överkurs. Jag tror dock det är bra att variera lite så det inte blir skav, slitage på tänder o slemhinnor osv.
Får se vad Garre får göra. Han löshoppade i lördags o tror han kom ut på promenad idag. Kanske ska träna lite muntliga kommandon bara. Trixa lite i grimskaft och utsätta honom för konstiga saker (hmm undrar om dom har presenning?) Vi får se..stallägarna kanske vill vara med o hitta på nåt också. Men det blir nog mer en tankeverksamhet än fysiskt jobbigt iallafall.

Har för övrigt nästan löst eventuell stallplats. Känns spännande, nervöst, otäckt o alldeles underbart. Det skulle kunna bli så bra!

Med mormor var det bättre. Inga stopp i kärlen och hon svarar på vätskedrivande. Hoppas hon får komma hemåt snart. Min mormor är en stål-lady. Älsklingsmommo!

Själv ska jag nog försöka komma in i en dusch o sen fixa mat. Spaghetti o köttfärssås blir dagens höjdpunkt hehe. Ha det gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar