lördag 26 juni 2010

Modiga, duktiga Jenny!



Måste ju visa bildbevis på att Jenny lyckades sitta fint på Garre idag. Så modig! Hon kom upp, satt en bra stund och kom av utan några som helst problem. Yay!


Ja vi började med att longera honom i trav lite så han fick springa av sig det värsta. Sen skulle vi ta upphoppet men det var så jääävla massa broms ute så vi gick in. O upp kom hon ju uppenbarligen.. o ner också..lugnt o städat. Garre rörde inte ens på fötterna. Inga småkliv/skutt, Inget nervöst trampande. För det mesta stod han med huvudet lite halvsänkt och vilade. Han tycker det är läskigast när sadeln ska på.


Så nu fortsätter vi väl så då. Jenny får hoppa upp och ner på honom de dagar vi är där. Nästa steg blir att kliva runt lite o sen tar vi det därifrån.


Ja just.. hon hoppade faktiskt upp en gång till så hon satt så fint på honom två gånger. Första gången någon lyckas sitta sådär fint OCH ta sig av på ett kontrollerat sätt. Vi hade Marie med som hjälp så tack Marie! Vi var för övrigt moraliskt städ på f.m när Marie red sitt/sin pappas varmblod för första gången på evigheter o det gick också strålande. Bra dag!


Sen har vi kört grejer. Hämtade alla grejer som hästägaren skickar med + alla mina saker som jag haft hos Virre. Vår lilla sadelkammare blev tvärfull kan man rätt lugnt påstå haha. Skickade med lite grejer med Jenny som hon får sälja.
Sen städade vi ur boxarna. Vi får väl skicka räkning på flyttstädning till förra hyresgästen dårå. Vi skottade ur de andra två också när vi ändå höll på så nu kan man köra med högtryckstvätt bara så är det redigt städat o fint sen.

Efter det såg vi film: The Runaways. Den var faktiskt bra. Så se den!


Igår körde vi långtur med pållarna. Garre var lite ömfotad men ska ju få skor nu i veckan så det blir bättre. Vi gick över bron över stora motorvägen o hästarna stannade så klokt när det kom bilar o blev sen jätteförvånade när bilarna liksom aldrig kom. Så söta! Vi flätade in blommor i deras manar också så de var midsommarfina. Ska lägga upp bilder när jag orkar tömma telefonen.


Sen drog vi till Virre där vi grillade o hade trevligt. Hon hade gjort tonvis med mat o det var görgott!


Imorgon drar jag till familjen. Pappa fyller år o så har vi kalas för mig samtidigt. Jag fyller ju om lite drygt en vecka. O sen på måndag kommer herr häst. Ihhh..fattar ni? MIN egna söta busehäst. Lycka!


Nu ska jag snart sova dock för jag är massa trött. Lång dag både igår o idag. Så jag hoppas ni haft en bra midsommar. Puss o kram!

1 kommentar:

  1. Men tack själva för erat stöd!!Kändes ju rätt löjligt o vara nervös för det där! :D O Jenny var jag väldigt impad av!!!Hon är den modigaste person jag känner!!Hade jag vart så där nervös hade jag vägrat sitta upp!Lycka till nu med nya kusen!Kommer gärna o tittar på snyggingen!Hare gott!Kramar

    SvaraRadera